Mainos

Vieraaseen numeroon vastataan jopa kesken seksin

Suomalaiset vastaavat melko rohkeasti vieraasta numerosta tuleviin puheluihin. Fonecta Oy:n Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset saavat puheluita vieraasta numerosta keskimäärin 4-5 kertaa viikossa. Keskimääräistä useammin puheluita vieraasta numerosta vastaanottavat miehet, 25-34-vuotiaat ja suurituloiset. Tutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa suomalaisten puhelintapoja, kun he saavat puhelun vieraasta numerosta.

Vieraaseen numeroon vastataan kun odotetaan tärkeitä tietoja

Useimmin vieraaseen numeroon vastataan, kun odotetaan tärkeää tietoa. Noin joka neljäs suomalainen on valmis vastaamaan vieraaseen numeroon odottaessaan tietoa lääkärituloksistaan ja noin joka viides ollessaan huolissaan omaisistaan tai työnhakutilanteessa.

Monesti vieraaseen numeroon vastaamatta jättäminen on jäänyt harmittamaan. Tietoisuus soittajasta olisi auttanut esimerkiksi silloin, kun hyvät treffit menivät sivuun tai kun soittaja olisi ilmoittanut arvonnan voitosta.

Kaksi kolmesta vastaa julkisessa kulkuvälineessä

Tutkimuksen mukaan tietämättömyys soittajasta ei estä suomalaista vastaamasta vieraaseen puheluun epäkorrektissakaan paikassa. Valtaosa (65 %) vastaa puheluun julkisessa liikennevälineessä. Joka kuudes kesken kokouksen. Elokuvateattereissa uteliaisuus vie voiton 6 prosentilla suomalaisista. Samainen määrä vastanneista (6 %) tarttuu puhelimeen jopa kesken lemmenleikkien jos soittajan henkilöllisyydestä ei ole tietoa.

Kyselyyn vastasi 479 suomalaista 15-79 -vuotiasta kuluttajaa, joilla on matkapuhelin päivittäisessä käytössä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.