Viemäriputkien puhdistus ja kartoitus

kysymys: Terve, tässä kysymys liittyen 1970-luvun omakotitaloon. Viemäriputkien puhdistus ja kuntokartoitus, onko tarpeen tehdä nyt ja kuka tarkastuksia ja puhdistuksia tekee? Hinta-arvio?

Viemärit näyttää olevan kuparista. Mikäli viemäriputket ovat syöpyneet, niin kuinka onnistuu niiden korjaus ja paljonko maksaa?


Todennäköisesti viemärit ovat muoviputkia, mahdollisesti valurautaa. Käyttövesiputket ovat kuparia. Viemäriputkistossa ei yleensä ole kulumiseen liittyviä ongelmia. Jos näitä on, johtuvat ne enemmänkin joko virheellisestä asennuksesta tai tämän ohella pakkasen aiheuttamista vaurioista.

Käyttövesiputkistossa voi olla kulumia tai liitosten pettämisiä. Kulumia voi olla putkien mutkissa, jos paine on huomattavan korkea tai materiaalina on käytetty halpaa itäpuolen maista hankittua putkea.

Kulumia on erittäin vaikea löytää muutoin kuin putkien rikkoutuessa. Joskus rakenteissa oleva vuoto voi jatkua vuosia ennen kuin vaurio havaitaan muiden vahinkojen tullessa ilmi.

Puhdistus ja kartoitus ei ole huono ajatus. Tällöin mitataan veden paineet, säädetään käyttöveden maksimilämpötila, tarvittaessa kuvataan viemäristö sisältäpäin, puhdistetaan tukkeumat.

Kustannukset riippuvat kartoituksen laajuudesta ja mitä menetelmiä käytetään. Jos itsellensä haluaa mielenrauhan, kannattaa mielestäni tähän uhrata muutaman tuhat markkaa ja kuvauttaa viemäristö sekä mahdollisuuksien mukaan tarkistuttaa/lämpökuvauttaa käyttövesiputkisto. Näin jatkoremontti kohdistuu oikeisiin paikkoihin ja tutkimukseen käytetty raha säästyy moninkertaisena, kun ei tee tarpeettomia töitä sen jälkeen. Jos kuitenkin vaurioita löytyy, säästää muun remontin yhteydessä laitettujen uusien pintamateriaalien uusimiselta.

Työn saa LVI-urakoitsijalta, jonka parhaiten löytää puhelinluettelon keltaisilta sivuilta maininnalla kartoituksesta tai tutkimuksesta. Tarkat kustannukset eri tutkimusvaihtoehtoineen saatte samalla.

Terveisin Sakke

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja