Mainos

Vielä on mökkejä jäljellä - Etelä-Suomessa ja heinäkuuksi

Haluatko vuokrata täysvarustetun saunallisen rantamökin Etelä-Suomesta heinäkuussa? Hyvät uutiset: niitä saa vielä. Huonot uutiset: vaivaa täytyy nähdä. Nettisivuja pitää surffailla, puheluita soitella sekä pitää silmät auki mahdollisten epämääräisyyksien varalta.

Yksi suurimmista toimijoista mökin vuokrausbisneksessä internetissä on Lomarengas oy. Myyntijohtaja Juha Purhosen mukaan Lomarengas välittää 25 prosenttia koko Suomen lomamökeistä.

Loput mökit vuokrataan muun muassa huvila.net -ilmoitussivuston kautta sekä lukuisten yksityisen ja alueellisten toimijoiden kautta. Lisäksi mökkejä voi vuokrata leirintäalueilta.

Purhonen kertoo että Lomarenkaan yli kolmestatuhannesta mökistä löytyy vielä heinäkuuksikin mökkejä, vaikka otetaan tiukimmat vaatimukset käyttöön, eli rantamökki Etelä-Suomesta. Etelä-Suomeksi lasketaan Uusimaa, Häme-Pirkanmaa, Varsinais-Suomi ja Kymenlaakso.

- Noin kymmenen prosenttia Etelä-Suomen mökeistä on vielä heinäkuussa vapaana, eli joka viikolle on noin 50 mökkiä tarjolla, laskee Purhonen.

Keskihinta vapaille mökeille on 700 - 800 euroa.

Mökkien hinnat koko kesän ympäri Suomen vaihtelevat koon ja sijainnin mukaan.

Lomarenkaan kautta pienehkön perusmökin saa kolmellasadalla, kolmella tonnilla saa huvilan kaikilla mukavuuksilla hulppealta paikalta.

- Ihmiset haluavat mökkeihin kaikki mukavuudet. Se alkaa olla harvinaisuus, että vedet kannetaan mökkiin. Mökeissä pitää olla lämmin ja kylmä vesi ja sähköt, kertoo Purhonen vaatimuksista.

Suurin osa haluaa mökin olevan veden äärellä, mutta vedenkin suhteen ollaan valikoivia.

- Sekään ei ole ihan yksiselitteistä, että onko mökki veden äärellä. Voi olla joki, meri, järvi tai tekolampi. Kaikki eivät voi uida tekolammessa.Ihmiset ovat nykyään kranttuja veden suhteen, sanoo Purhonen.

Luksusmökki, oma järvi, mahtavat kala-apajat ja ja ja....

Mökkiä netistä vuokrattaessa kannattaa katsoa ilmoitusta tavallista tarkemmin. Jos ilmoitus kuulostaa liian hyvältä tai yhteystiedot ovat epämääräisiä, pitäisi hälytyskellojen alkaa soida.

- Varaus- ja peruutusehdot on syytä tutkia ennen vuokraamista, vinkkaa kuluttajaviraston lakimies Jukka Kaakkola.

- Esimerkiksi sairaustapauksissa pitäisi olla oikeus peruuttaa mökin varaus niin, että ainakin osan rahasta saa takaisin. Lääkärintodistus pitää yleensä esittää, kertoo Kaakkola kuluttajan oikeuksista.

Ja jos ongelmia mökille saavuttaessa ilmenee, suosittelee kuluttajavirasto toimimaan heti.

- Ongelmista kannattaa olla heti yhteydessä paikan päällä mökin omistajaan. Ja jos asia ei selviä sillä, voi reklamaation tehdä kuluttajariitalautakuntaan, sanoo Kaakkola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.