Mainos

Videoneuvottelu tulossa myös kuntien kokouksiin

Etenkin saaristokuntien ja Lapin kuntien kokouksiin on tulossa helpotusta. Hallitus antaa huomenna eduskunnalle esityksen kuntalain muutoksesta, joka mahdollistaa videoneuvottelujen käytön kuntien kokouksissa.

Tarkoituksena on, että kukin kunta määräisi itse hallintosäännössään, annetaanko kuntaihmisille mahdollisuus osallistua kokouksiin videoneuvottelunyhteyden avulla. Muutoinkin kunnan oikeudeksi tulee päättää muutokseen liittyvistä yksityiskohdista.

Lakiesityksen mukaan käytettävältä videoneuvotteluyhteydeltä tai muulta soveltuvalta tekniseltä tiedonvälitystavalta vaaditaan, että kokoukseen osallistuvilla on puhe- ja näköyhteys keskenään. Salaisia asioita käsiteltäessä yhteyttä saisi pitää vain tiloista, joissa käytettävän teknisen yhteyden salaus voidaan varmistaa.

Vaikeiden liikenneyhteyksien ja pitkien etäisyyksien vuoksi varsinkin saaristokunnissa ja Lapissa on todettu tarvetta teknisiin uudistuksiin. Myös toteutumassa olevat laajat kuntaliitokset voivat lisätä tarvetta videoteitse pidettäville neuvotteluille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.