Video: New Yorkin vankikarkureita etsitään metsistä ja puskista – asukkaat peloissaan

Vankikarkureita etsitään metsistä ja puskista - asukkaat peloissaan 2:36

Yhdysvalloissa jatketaan kahden vaaralliseksi luonnehditun vankikarkurin etsintöjä.

Viikonloppuna karanneita Richard Mattia ja David Sweatia etsitään pääasiassa New Yorkin osavaltion koilliskolkassa, lähellä Vermontin osavaltion ja Kanadan rajoja. Clintonin vankila, josta vangit karkasivat, sijaitsee alueella Dannemoren kaupungissa.

Alueen pikkukaupunkien elämä on paon takia mennyt raiteiltaan. Asukkaat, jotka tähän asti eivät ole välttämättä edes lukinneet ovia yöksi, pelkäävät nyt turvallisuutensa vuoksi.

– Sweat on paikallisia. Hän on alueelta kotoisin, mikä lisää uhkaa jonkin verran, sanoo apulaissheriffi Fred Akshar.

Etsintäoperaatio on keskittynyt muun muassa Willsboroon, joka sijaitsee noin 60 kilometrin päässä vankilasta. Kaikkialla on poliisin tiesulkuja, varsinkin Kanadan rajalle johtavilla teillä.

– En ole koskaan nähnyt näin paljon poliiseja ja poliisin erikoisryhmän miehiä. Aivan epätodellista.

Koskaan ei ole tullut mieleenkään, että tänne Willsboroon tulisi poliisin erikoisjoukkoja, sanoo Darren Darrah

Poliisi on haravoinut Willsboroa ympäröiviä metsiä ja peltoja. Eilen kaupungissa kerrottiin nähdyn kaksi miestä, jotka hiippailivat metsikössä aivan asutuksen lähellä. Toisen havainnon mukaan kaupungissa olisi nähty kaksi epäilyttävän näköistä miestä kävelevän ajotiellä rankkasateessa. Kun heitä lähestyi ajoneuvo, miehet pakenivat paikalta.

Clintonin vankila on ollut toiminnasta vuodesta 1865. Matt ja Sweat ovat ensimmäiset vangit, jotka ovat karanneet sen korkean turvallisuustason osastolta. 

Lue myös:

    Uusimmat