Mainos

Video: Kosin tuhannet pakolaiset laivaan – alus matkaa nyt pohjoiseen

Kreikkalaisella Kosin saarella Eleftherios Venizelos -ristelyalus, joka on palvellut viikonlopusta asti pakolaisten vastaanottokeskuksena, suuntasi pohjoiseen kohti Thessalonikin saarta. Tänään alus kävi muun muassa Kalymnosin ja Lerosin saarilla hakemassa pakolaisia.

Autolauttanakin palvellut risteilyalus saapui Kosiin perjantaina, kun saaren viranomaiset yrittivät epätoivoisesti saada tuhansien siirtolaisten papereita ja matkustusasiakirjoja rekisteröityä. Pakolaiset ovat majoittuneet risteilyalukseen, joka lähti tänään muiden saarten kautta kohti maan pääkaupunki Ateenaa.

Kyydissä on arviolta 1700 ihmistä ja lisää pakolaisia otetaan kyytiin muilta Kreikan saarilta. Aluksen on suunniteltu majoittavan pakolaisia ainakin seuraavat kaksi viikkoa ja ottavan kyytiinsä yhteensä yli 2 500 ihmistä.

Välimeren ylittäneitä arvioidaan olevan jo neljännesmiljoona, puolet näistä pakolaisista on saapunut Kreikan saaristoon. Suurin osa epätoivoisista pakolaisista tulee Kreikkaan lyhyen venematkan päästä Turkista.

Esimerkiksi suomalaisillekin tuttuun Kosin saareen on tullut lyhyen ajan sisällä 7000 pakolaista. Saarella asuu vakituisesti vain 30 000 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.