Mainos

Veronmaksajain keskusliitto: Kuntaliitokset yksi vastaus veronkorotuspaineissa

Veronmaksajat ry:n toimitusjohtaja Teemu Lehtisen mielestä kuntaliitokset ovat yksi vastaus veronkorotuspaineiden helpottamiseksi. Kuntaliiton arvion mukaan noin 50-60 kuntaa joutuu nostamaan veroprosenttiaan ensi vuodelle valtionosuusleikkausten vuoksi.

– Kuntaliitokset ovat todellakin yksi vastaus tilanteessa, mutta meillä myöskin palvelurakenteita kehitetään terveydenhuollon osalta. Ja näillä on kyllä merkitystä. Mutta kyllä näitä korotuspaineita on myös helppo liioitella. Meillä on kuitenkin 336 kuntaa ja nyt puhutaan korotuspaineista 50-60 kunnassa, Lehtinen sanoi MTV3:n Uutisissa.

Myös erot ovat suuret: rikkaimmissa kunnissa maksetaan noin viisi prosenttia vähemmän veroja kuin köyhemmissä kunnissa. Tilanne on hyvin epätasa-arvoinen kuntalaisille.

– Kyllä tilanne on epätasa-arvoinen. Ja tämä ero on ollut jo kauan historiassa ja ehkä hieman kasvanutkin, Lehtinen myöntää.

Pelkät veronkorotukset eivät todellakaan ratkaise yhtälöä sellaisissa kunnissa, joissa talous on tarpeeksi retuperällä. Lehtinen uskoo, että suomalaiset kyllä ymmärtävät, että myöskään veroprosentteja ei voida korottaa rajattomasti.

– Kyllä kuntalaisten on monessa tapauksessa valmistauduttava palvelujen karsimiseen tai kuntaveron korottamiseen, Lehtinen sanoo.

(MTV3)

Katso Teem Lehtisen studiohaastattelu (Seitsemän uutiset 14.8.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.