Mainos

Veromuutos myllertää markkinoita - vaihtoautot jäävät liikkeisiin

Suomen automarkkinat ovat aprillipäivän veromuutosten myötä myllerryksessä.

Kauppa käy nyt vilkkaasti ja liikkeistä haetaan erityisesti sellaisia malleja, joiden vero on nousemassa tuntuvasti. Jonkinlainen korotus tulee lähes kaikkiin automalleihin, sillä verot alenevat vain niiltä autoilta, joiden hiilidioksidipäästöt jäävät alle 110 gramman kilometriltä.

Nyt meneillään oleva autonostobuumi näkyy Autoalan keskusliiton toimitusjohtaja Pekka Rissan mukaan myös vaihtoautovarastoissa. Tämän hetken tietojen mukaan käytettyjen autojen varastoarvo oli vuosi sitten noin 500 miljoonaa euroa, mutta odotus on, että arvo nousee huhtikuun alussa yli miljardiin.

– Täytyy toivoa, ettei tule mitään markkinahäiriöitä, koska silloin ala on vaikeuksissa. Mutta yleensä kevätaurinko on aina tuonut käytettyjen autojen ostajat kauppoihin, Rissa sanoo.

Autotuojat ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio arvioi tiistaina MTV3:n Huomenta Suomessa, että autokauppiaat siirtävät veronkorotuksen sellaisenaan uusien autojen hintoihin. Hänen mukaansa korotus näkyy pienellä viiveellä myös käytettyjen autojen hinnoissa.

– On myös muistettava, että käytetyt, ulkomailta Suomeen tuodut autot verotetaan ihan samoin kuin uudet autot.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.