Mainos

Venäläiset jatkoivat Groznyin moukarointia

Venäläiset sotilaskoneet ja tykistö ovat jatkaneet Thetshenian pääkaupungin Groznyin moukarointia. Asiasta kertoi uutistoimisto Interfax sekä venäläisiin että tshetsheenilähteisiin viitaten. Ilmahyökkäyksen kohteeksi joutui mm. Tshetshenian parlamentin puhemiehen Ruslan Alihadshijevin talo. Viiden ihmisen kerrottiin saaneen hyökkäyksessä surmansa, ja puhemies itse haavoittui joidenkin tietojen mukaan lievästi.

Tshetshenian kartta

Erityisen raskaan tulituksen kohteena olivat Groznyin eteläiset esikaupunkialueet, kertoi Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin edustaja. Lukuisten ihmisten kerrottiin kuolleen tai haavoittuneen hyökkäyksissä, mutta tätä tietoa ei kyetty vahvistamaan riippumattomista lähteistä. Interfaxin mukaan kaksi pommia osui katujen risteykseen Groznyin keskustassa. Pommit tekivät risteykseen seitsemän metriä syvän ja 12 metriä leveän kraatterin.

Venäjä iskemässä Gudermesiin


Venäläinen NTV-televisio kertoi tänään, että Venäjä on siirtämässä uusia joukkoja ja panssariajoneuvoja Ingushiasta kohti Tshetshenian toiseksi suurinta kaupunkia Gudermesia. Kaupunki on jo venäläisten piirittämä ja television tietojen mukaan lisäjoukkojen tuominen alueelle voi merkitä sitä, että armeija valmistautuu valtaamaan kaupungin. Venäjän hallituksen edustajat eivät ole kommentoineet television tietoja. Tshetsheeniarmeijan komentaja sanoi maanantaina, että yli 1000 taistelijaa on valmiina Gudermesissa venäläisten rynnäkön varalta. Venäläisten mielestä puheet ovat liioittelua ja heidän mukaansa tshetsheeneillä on kaupungissa korkeintaan sata sotilasta.

Mashadov vetosi länsimaihin

Tshetshenian presidentti Mashadov vetosi viikonloppuna Yhdysvaltain apuun, jotta "kansanmurha" tshetsheenejä vastaan saataisiin loppumaan. Mashadov on vedonnut asiassa myös Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin jäsenmaiden johtajiin, jotka kokoontuvat marraskuun 17. päivä Turkissa.

Suuresta kansansuosiosta nauttiva Venäjän pääministeri Vladimir Putin sanoi eilen, ettei kukaan maailman johtaja kuuntele Mashadovia niin kauan kuin tämä jatkaa "terroristien tukemista". Venäläisjoukkojen komentaja Tshetshenian länsirintamalla uhkasi erota, mikäli Venäjä aloittaa rauhanneuvottelut tshetsheenien kanssa. Tshetsheeniviranomaisten mukaan 3200 siviiliä on saanut surmansa venäläisten pommituksissa. Noin 200000 tshetsheeniä on paennut pommituksia Ingushiaan ja vain ajoittain auki olevalla rajalla jonottaa tuhansia pakolaisia päästäkseen pois Tshetsheniasta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.