Mainos

Venäläinen tuomioistuin: Anton on Suomen kansalainen

Venäläinen tuomioistuin on todennut Venäjältä Suomeen salakuljetetun Anton Salosen olevan Suomen kansalainen ja kuuluvan isänsä yksinhuoltoon.

Viisivuotiaan Anton Salosen isä Paavo Salonen esitti MTV:n uutisille venäläisen tuomioistuimen päätöksen.

Nižini Novgorodin Gorodetskin piirin tuomioistuin toteaa 20. marraskuuta 2008 päivätyssä dokumentissa, että viime vuonna maaliskuussa Venäjälle poikansa kanssa saapunut Rimma Salonen on hankkinut Anttonille Venäjän kansallisuuden 4. toukokuuta 2008 valheellisin perustein ja siksi kansalaisuus kumotaan.

Äiti valitti päätöksestä ja oikeus vahvisti asian uudelleen istunnossaan 17. maaliskuuta 2009. Oikeus totesi toistamiseen, että Anton on Suomen, ei Venäjän, kansalainen. Isän vahvistettiin olevan lapsen yksinhuoltaja ja voivan täten noutaa Antonin luokseen Kokemäelle.

Näin salakujetukseen päädyttiin

Tuomioistuimen päätöksen nojalla Paavo Salonen meni ystävineen hakemaan Antonin Rimma Saloselta Balahnan kaupungista, 450 kilometriä Moskovasta. Paavo Salonen ilmoitti etukäteen miliisille hakevansa Antonin. Miliisien mukaan nouto voitiin toteuttaa, mutta vain isällä olisi oikeus koskea poikaan.

Antonin haku sujui Paavo Salosen mukaan rauhallisesti. Isän ja pojan matka katkesi kuitenkin rajalla. Heitä ei päästetty Suomeen, koska äiti oli tehnyt Paavo Salosesta rikosilmoituksen.

Äidin mukaan isä oli kaapannut Antonin. Paavo ja Anton Salosen oli jäätävä Venäjälle odottamaan rikostutkinnan valmistumista. He asuivat ensin hotellissa tuttaviensa avustamana ja myöhemmin Suomen suurlähetystön suojissa.

Venäläinen tuomioistuin totesi yllättäen 7. toukokuuta Antonin Venäjän kansalaiseksi. Ulkoministeriön mukaan poika ei enää pääsisi laillisin keinoin Suomeen, joten suurlähestystössä työskennellyt Simo Pietiäinen kuljetti Antonin ja Paavo Salosen Suomeen autonsa tavaratilassa.

Paavo Salonen aikoo nyt tehdä Venäjän poukkoilevasta ja epäinhimillisestä toiminnasta tutkintapyynnön Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen Haagiin.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.