Mainos

Venäjän lentoturmasta selvinneet istuivat vierekkäin koneen takaosassa

Venäjän lentoturmasta selvinneet kaksi ihmistä istuivat vierekkäin koneen perällä. Ruotsalaislehti Expressenin tietojen mukaan turmasta ainoina selvinneet jääkiekkoilija Aleksander Galimov ja koneen miehistön jäsen Aleksandr Sizov istuivat JAK-42 -koneen viimeisellä rivillä.

Molemmat loukkaantuivat onnettomuudessa vakavasti, ja ovat tehohoidossa moskovalaisessa sairaalassa.

Keskiviikkoisessa turmassa kuoli Lokomotiv Jaroslavl -jääkiekkojoukkue yhtä pelaajaa lukuun ottamatta. Kaikkiaan surmansa sai 43 ihmistä 45:stä kyydissä olleesta.

Missä ovat koneen turvallisimmat paikat?

Lento-onnettomuuksia on tutkittu muun muassa Greenwichin yliopistossa Lontoossa. Tutkijat selvittivät vuonna 2008, missä kohtaa lentokonetta on turvallisinta istua onnettomuustilanteessa.

Tutkimus koostui 105:stä tutkittavasta lento-onnettomuudesta ja yli 2000 haastattelusta, joissa oli jututettu lento-onnettomuudessa selvinneitä.

Tulipalon sattuessa turvallisin paikka lentokoneessa oli tutkimuksen mukaan koneen etuosassa hätäuloskäynnin lähellä ja nimenomaan käytäväpaikalla.

Koneen pudotessa tai törmätessä parhaat mahdollisuudet selvitä olivat joko rivillä, joka on hätäuloskäynnin kanssa samalla tasolla tai sitten sitä ennen tai sen jälkeen olevalla rivillä.

Vaarallisimmat paikat ovat kuusi riviä tai sitä kauempana hätäuloskäynneistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.