Mainos

Venäjällä muisteltiin lokakuun vallankumousta

Venäjällä on vietetty tänään valtiollista juhlapäivää, jonka virallisena nimenä on yksimielisyyden ja sovinnon päivä. Päivä muistetaan kuitenkin paremmin lokakuun vallankumouksen vuosipäivänä, ja sellaisena sitä suuri osa kansasta viettää edelleen. Presidentti Boris Jeltsin muutti vuonna 1996 juhlan nimen, jotta se säilyisi poliittisten muutosten jälkeenkin koko kansan juhlana.

Jeltsin ajatteli tuolloin, että eri poliittisiin suuntauksiin kuuluvat venäläiset voisivat muistella historian vaikeita aikoja, myös vallankumouksen jälkeen alkanutta kansalaissotaa, sovinnon ja yksimielisyyden merkeissä. Uutta sisältöä juhlapäivä ei ole vielä saanut, mutta silti sitä juhlivat kommunistien lisäksi muutkin, kukin oman tapansa mukaan.

Tänä vuonna 7. marraskuuta oli myös tasan kuukauden kuluttua pidettävien duuman vaalien ensimmäinen virallinen vaalikamppailupäivä. Siksi kaikki suuret puolueet järjestivät vaalitilaisuuksia. Moskovassa kommunistit järjestivät perinteisen kulkueen ja pitivät juhliaan kahdessa eri paikassa Kremlin läheisyydessä. Venäjän valtapuolue Yhtenäinen Venäjä järjesti Kremlin kupeessa suuren nuorisokonsertin, jota varsinkin valtiolliset televisiokanavat mainostivat ahkerasti.

Aamupäivällä Punaisella torilla pidettiin sotilasparaati, jossa veteraanit sekä nuoret upseerikoululaiset marssivat. Marssijoiden joukossa oli myös veteraaneja, jotka olivat osallistuneet toisen maailmansodan alussa vuonna 1941 Moskovan vallankumouspäivän paraatiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.