Mainos

Venäjä osui CIA:n kouluttamiin joukkoihin Syyriassa – seuraavaksi maahyökkäys?

Venäjän ilmaiskut Syyriassa ovat osuneet Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n kouluttamiin kapinallisiin, kapinallisjohtaja sanoo. Syyrian armeijaa vastaan taistelevan kapinallisjoukon johtaja Hassan Haj Ali sanoo, että iskuissa haavoittui heidän taistelijoitaan.

Myös amerikkalaislähteet ovat sanoneet, että Venäjän keskiviikon iskut kohdistuivat etupäässä Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n tukemiin kapinallisiin, eivät niinkään äärijärjestö Isisiin. Venäjä jatkoi ilmaiskuja tukemansa Syyrian presidentin Bashar al-Assadin vastustajia vastaan myös torstaina.

Libanonilaiset lähteet taas ennakoivat uutistoimisto Reutersille, että Pohjois-Syyriassa on alkamassa Syyrian hallituksen ja sen tukijoiden maahyökkäys kapinallisia vastaan. Lähteiden mukaan alueelle saapui puolitoista viikkoa sitten satoja iranilaisia. Myös Hizbollah-järjestö on näiden lähteiden mukaan valmistautumassa hyökkäykseen.

Libanonilaislähteet kytkevät maahyökkäyksen Venäjän ilmaiskuihin.

Yhdysvallat ja Venäjä aloittivat torstaina sotilaalliset keskustelut, joiden tavoitteena on välttää maiden ilmavoimien keskinäiset vahingot Syyriassa. Yhdysvaltojen johtama liittouma tekee ilmaiskuja Syyriassa Isisiä vastaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.