Venäjä korjaa tietoliikennekaapelia Suomenlahdella – merivartiosto valvoo

Venäläisalus korjaa tietoliikennekaapelia Suomenlahdella.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo tiedotteessaan, että Venäläinen Spatsel karev -niminen alus on aloittanut Rostelecom Baltika -tietoliikennekaapelin korjaustyöt Suomenlahdella. Tiedotteen mukaan yhtiö on neuvotellut Suomen talousvesillä sijaitsevan kaapelin korjauksesta työ- ja elinkeinoministeriön kanssa.

Baltika-kaapeli on noin 1 000 kilometrin mittainen tietoliikennekaapeli Pietarin ja Kalingradin alueiden välillä ja se kulkee osittain Suomen ja Ruotsin talousvyöhykkeiden läpi. Suomen alueella kaapeli kulkee noin 377 kilometrin matkan.

Rostelecom ilmoitti Suomelle 12. lokakuuta kaapelin vikaantumisesta ja aikomuksesta mennä paikan päälle tekemään korjaustöitä.

Merivartiosto kertoo viestipalvelu X:ssä valvovansa kaapelin korjausta.

Työ- ja elinkeinoministeriö kertoo, että Suomen talousvyöhykkeellä olevien kaapelien korjaaminen ja huolto edellyttävät ennakkoilmoituksen tekemistä muun muassa Traficomiin, sekä toimenpiteen läpikäymistä suomalaisten viranomaisten kanssa. Alusten tulee lisäksi noudattaa meriliikennettä koskevia kansainvälisiä meriteiden sääntöjä.

 

Lue myös:

    Uusimmat