Mainos

Venäjä asetti Aeroflotin Iljushin-koneita lentokieltoon

Viallinen jarrutusjärjestelmä lamauttaa yhtiön pitkänmatkan lentokalustosta.

Venäjän liikenneministeriö ilmoitti maanantaina, että lentoyhtiö Aeroflotin kaikki Iljushin-96-300 matkustajakoneet asetetaan lentokieltoon.

Ministeriön mukaan sen tarkastusviranomaiset suosittivat konetyypin asettamista lentokieltoon toistaiseksi, koska koneiden lentoturvallisuudessa on huomattu elokuun aikana vakavia puutteita. Koneen jarrutusjärjestelmässä on havaittu suunnitteluvirhe tai tuotantovika.

Ongelma Iljushin-koneen jarruissa viivästytti myös Venäjän presidentin Vladimir Putinin lähtöä Suomen-vierailultaan elokuun alussa. Putin joutui vian vuoksi vaihtamaan varakoneeseen.

Aeroflotilla on kaikkiaan kuusi Iljushin-96-300 -konetta, jotka muodostavat 40 prosenttia yhtiön pitkänmatkan lentokalustosta. Koneeseen mahtuu noin 300 matkustajaa.

Uutistoimisto Itar-Tassin mukaan Aeroflot on joutunut perumaan kaikki lentonsa Hanoihin sekä useita lentoja Pekingiin, Souliin, Torontoon ja Washingtoniin. Yhtiö pyrkii korvaamaan kalustovajetta käyttämällä muita koneita Iljushinien tilalla sekä tehostamalla yhteistyötä muiden lentoyhtiöiden kanssa.

(MTV3-STT-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.