Mainos

"Veltto" Virtanen suuttui Hottentotti-uutisoinnista

Perussuomalaisten sitoutumaton kansanedustaja Pertti "Veltto" Virtanen aikoo kannella Helsingin Sanomien Hottentotti-uutisoinnista Julkisen sanan neuvostoon. Virtanen kokee Helsingin Sanomien mustamaalaavan häntä ja perussuomalaisia.

Kohu alkoi, kun Pertti "Veltto" Virtanen lauloi Hottentotti -lastenlaulua puolueensa laivaristeilyllä viikonloppuna, mutta risteilyemäntä keskeytti esityksen. Helsingin Sanomat kertoi tapauksesta eilen.

Helsingin Sanomien mukaan Virtanen kimmastui lehden nettisivujen uutisotsikosta, jossa kuvattiin hänen esiintymistään Viking Linen Ruotsin lautalla rasistiseksi.

Sanoittaja Jukka Virtasta huvittaa

Laulun suomentaja Jukka Virtanen totesi Aamulehden verkkolehdessä seuraavansa keskustelua huvittuneena. Hän ei koe laulua rasistisena.

Hottentotti-laulussa pieni poika herää yöllä, huomaa rosvojen olevan hyökkäämässä kotikyläänsä, alkaa rummuttaa vimmatusti, ja koko kylä herää. Rosvot pakenevat paikalta. Kuningas lupaa olla pojan kaveri ja antaa tälle tyttärensä.

-Urotyö on alku sosiaaliselle nousulle. Pojasta tulee kuninkaan kaveri ja hän saa palkaksi jalkapallon ja kuninkaan tyttären. Jalkapallo on tietysti tärkeämpi, analysoi Jukka Virtanen.

Hottentotti-laulusta noussut kohu on herättänyt keskustelua myös monien lehtien verkkopalstoilla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.