Mainos

Vasemmistoliitto: Kampanjoiden oltava realistisia

Vasemmistoliiton vaaliohjelma on 14-kohtainen ja vilisee lukuja. Puoluesihteeri Sirpa Puhakan mukaan ohjelmassa halutaan kertoa konkreettisesti, mitä puolue aikoo tehdä asioille.

- Abstrakti mössö karkottaa ihmisiä ja luo mielikuvan, että kaikki puolueet ovat samanlaisia.Me teemme eroa muihin puolueisiin olemalla realistisia ja kertomalla, mitä vaatimamme uudistukset maksavat, Puhakka sanoo.

Vasemmistoliitto vaatii muun muassa korotuksia minimipalkkaan, vähimmäisperusturvaa ja maksukattoa terveydenhoitoon. Puolue ei aio tehdä mielikuvakampanjaa lainkaan, eikä televisiossa mainosteta. Koko kampanja käydään ehdokkaiden voimin.

- Kasaamme suosittelijoita ehdokkaidemme taakse ja haluamme luoda kansalaisliikkeen kampanjamme tueksi. Yksittäiset ehdokkaat kohtaavat kansalaisia kentällä ja yhä enemmän rohkaisemme ehdokkaita olemaan aktiivisia Facebookissa, Puhakka summaa.

Puhakan mukaan vasemmistoliiton ehdokkaat ovat saaneet hyvin vähän ulkopuolista rahoitusta kampanjoihinsa.

"Osa menee fiilislinjalla"

Puhakka ennustaa, että huhtivaalien teemoiksi nousevat muun muassa työ, työttömyys, toimeentulo, verotus ja terveydenhuolto. Hän kuitenkin arvelee, että kaikki puolueet eivät pysy kampanjoissaan pelkästään sisällöissä.

- Näköjään ainakin vihreät lähtee kamppailuun fiiliksellä.

Puhakka on sitä mieltä, että kampanjoiden tulisi olla realistisia ja puolueiden pitäisi onnistua kohtaamaan äänestäjät kunnolla. Tyylipisteitä hän ei kampanjoista jakaisi.

- Tyylipisteet jätän taitoluistelun puolelle. Tosiasia on kuitenkin se, että kolmen suuren puolueen hegemonia on hajoamassa ja se vaikuttaa vaalitaisteluun. Jos kolmikolla on yhtään järkeä, niiden pitäisi vaalien jälkeen kuunnella tarkkaan myös keskisuurten puolueiden äänestäjiä, Puhakka sanoo.

Perussuomalaisten gallupmenestys on otettu vakavasti myös vasemmistoliitossa. Puhakka kuitenkin uskoo, että puolue pystyy napsimaan nykymenoon tyytymättömien ihmisten ääniä.

Vasemmistoliitto avasi vaalikampanjansa joulukuun 8. päivänä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.