Mainos

Vasemmistoliitto erotti änkyröivät edustajansa

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä on erottanut uutta hallitusta vastaan niskuroineet edustajansa Markus Mustajärven ja Jyrki Yrttiahon. He äänestivät hallituksen luottamusta vastaan, koska eivät hyväksy uuden hallituksen politiikkaa EU-tukipakettien osalta.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä päätti erottamisesta äänin 11–3 iltapäivällä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki totesi päätöksen jälkeen, että puolueessa saa olla soraääniä, mutta eduskuntaryhmän on pystyttävä toimimaan joukkueena yhtenäisesti.

Mustajärvi sanoi osanneensa odottaa ratkaisua. Hän korosti, että asia on kaksikolle niin suuri ja periaatteellinen, etteivät he voineet taipua myötäilemään hallituksen politiikkaa.

Mustajärvi ja Yrttiaho eivät aio perustaa omaa eduskuntaryhmää, vaan he jatkavat itsenäisinä kansanedustajina.

Uusi hallitus sai aiemmin tänään eduskunnan luottamuksen hallitusohjelman eduskuntakäsittelyn päätteeksi.

Hallituksen luottamuksesta äänestettiin kolmesti, koska sisällöltään erilaisia epäluottamusesityksiä oli kolme. Hallitus sai äänestyksissä taakseen 111 ääntä.

Mustajärvi ja Yrttiaho äänestivät hallitukselle epäluottamusta omasta ehdotuksestaan käydyssä äänestyksessä. Keskustan ja perussuomalaisten epäluottamusesityksille he äänestivät tyhjää.

Mustajärvellä ja Yrttiaholla oli jo alla varoitus äänestyskäyttäytymisestään. Kaksikko äänesti viime viikolla pääministerin vaalissa Jyrki Kataisen (kok.) valintaa vastaan.

Ensimmäisessä äänestyksessä myös vasemmistoliiton Eila Tiainen painoi punaista nappia. Hän selvitti, että kyseessä oli vahinko.

(MTV3 – STT)

Katso Vesa Kallionpään juttu (Seitsemän uutiset 30.6.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.