Mainos

Varusmies löydettiin kuolleena majoitustiloista Vekaranjärvellä

Maanantainen varusmiehen kuolema Vekaranjärvellä oli lyhyessä ajassa jo kolmas lajissaan Karjalan prikaatissa. Aiemmat tapaukset ovat reilun vuoden takaa ja viime elokuulta. Prikaatin komentaja prikaatikenraali Timo Kivinen sanoo, että nyt on vakavasti mietittävä jatkotoimia.

Viime tammikuussa palvelukseen astunut nuori mies kuoli maanantaina aamupäivällä pistoolinluotiin. Asiassa ei epäillä rikosta, eikä kukaan muu loukkaantunut.

Kivinen myöntää, että tapaukset pistävät varuskunnan johdon pohtimaan, mistä kaikki johtuu.

– Kaikissa näissä tapauksissa ei ole ollut rikosepäilyjä eikä ohjeistusongelmia. Prikaatissa käytetään vuodessa 2,5 miljoonaa käsiasepatruunaa. Valitettavasti ampumatarvikkeita välillä eksyy sinne minne ne eivät kuulu. Pyrimme mm. epäsäännöllisten valvontatarkastusten avulla tarkistamaan, ettei kaappien pohjalle ole jäänyt kovapanosammunnoista patruunoita, kertoo Kivinen.

Apua on tarjolla

Hän vakuuttaa, että psyykkisten ja fyysisten ongelmien kanssa painiskeleville varusmiehille on tarjolla apua. Varuskunnassa on terveysasema ja oman tukiverkkonsa muodostavat myös sosiaalikuraattorit ja sotilaspapit.

– Myös etenkin vanhemmat kouluttajat ovat harjaantuneet huomaamaan varusmiesten ongelmat ja osaavat arvioida avun tarpeen.

Varuskunnissa noudatetaan Pääesikunnan vuonna 2009 antamia käskyjä varusmiesten seulonnasta. Kutsunnoissa jäävät ulkopuolelle ne, joiden kunto ei riitä aseelliseen palvelukseen.

Maanantaina kuollut varusmies oli kotoisin Etelä-Suomesta. Hän oli ollut viikon luvatta poissa palveluksesta ja palasi kasarmille sunnuntaina. Samassa yksikössä palveleville varusmiehille on järjestetty kriisiapua ampumistapauksen vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.