Mainos

Varsahuutokaupasta on tullut Kuninkuusravien uusi ilmiö - Rupeltaja maksoi 16 500 euroa

Kuninkuusravien yhteyteen ideoidusta suomenhevosten varsahuutokaupasta on tullut uusi ilmiö ravimaailmassa.

Huutokauppa keräsi Joensuussa tuhansian hevosenostosta kiinnostuneita. Myynnissä oli useita voittajahevosista periytyviä varsoja.

Tallialueella kävi kuhina monta tuntia ennen huutokauppaa kun ostajaehdokkaat saivat tutustua varsoihin. Myytävänä oli pitkälle toistakymmentä kaksivuotiasta suomenhevosvarsaa.

Keskihinta noin 5000 euroa

Rupeltaja oli ennakkoarvioissa listattu korkealle hyvän sukutaulun vuoksi.

– Minä en sitä hintaa rupea nyt paljastamaan, onhan sille tietty pohjahinta tälle hevoselle ajateltu. Katotaan  sitten tilanteen mukaan lähteekö se uuteen kotiin vai jääkö mulle, pohti kasvattaja-omistaja Heikki Mikkonen Juankoskelta.

Varsahuutokauppa veti Joensuun  raviradalle jättiyleisön ja kauppa lähti heti kiivaasti liikkeelle. Kymmenkunta varsaa meni muutamalla tonnilla meklari Lauri Hyvösen piiskatessa huutajia.

Rupeltaja illan kallein

Kun Rupeltaja tuli esittelyyn 250 euron korotukset nousivat 500 euroon ja pian ylitettiin kymppitonni. Pari huutajaa kisasi Rupeltajasta tosissaan kunnes hinta pompsahti 16500 euroon ja peli oli selvä.

– Oliko kallis?
– Se näkee sitten aikanaan, mutta oli hyvästä orista ja emästä niin ei niitä halavalla saa, iloitsi varsan ostanut tunnettu hevosmies Juha VidgrenVieremältä.

Sydämen tykytystä ja tykkäyksiä

Muutama varsa ostettiin suuren tunnekuohun ja ihastuksen vallassa. Nättiä varsaa kun on vaikea vastustaa vaikka hevosta ei aluenperin aikonutkaan Joensuun reissulla ostaa.

Milla Karlsson tunnusti, että sydän löi kahtasataa vielä vartin huutokaupan jälkeenkin. Hän oli tutustunut varsaan ennakolta, mutat ei koskaan uskonut sitä ostavansa.

– Näytti niin rauhalliselta ja kiltiltä, että uskallan ostaa.
– Ihan symppissyistä ostit?
– Kyllä, ite pärjään sen kanssa, sipoolainen Karlsson nauroi.

Rahat kasvattajille

Varsahuutokauppa tuo lajille uusia ystäviä. Se on samalla kasvattajien ja  sijoittajien kohtauspaikka.

– Hienoa että tuodaan suomenhevosvarsoja. Itsekin mietin sitä että se on nimenomaan suomenhevosvarsa mitä täältä katotaan. Tästähän menee rahaa nimenomaan kasvattajille ja se on oikea suunta, Juha Vidgren painotti.

Rupeltajan koti ei myynnistä huolimatta vaihtunut. Se jää Heikki Mikkoasen tuttuun talliin valmennukseen Juankoskelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.