Varapresidentti Mike Pence kohahdutti sairaalavierailullaan – rikkoi sääntöjä, ei pitänyt maskia: Lähde kertoo avustajien myöntäneen virheensä

Varapresidentti Mike Pence kohahdutti sairaalavierailullaan – rikkoi sääntöjä, ei pitänyt maskia 0:50
Uutiskuvat todistavat: Varapresidentti vieraili klinikalla paljain kasvoin

Yhdysvaltain varapesidentti Mike Pence vieraili eilen minnesotalaisella Mayo Clinicillä. Uutiskuvat todistavat, että varapresidentti oli vierailunsa aikana ainoa, joka ei suojannut kasvojaan maskilla.

CNN:n mukaan paikalla oli sekä klinikan että median edustajia, mutta vain Pencen suojaus uupui. Klinikka ilmoitti 13. huhtikuuta uudesta käytännöstä, jonka mukaan kaikkien rakennuksessa olevien on suojattava itsensä maskilla, joka annetaan sitä tarvitseville klinikalta.

Mayo Clinicin tviitin mukaan Penceä oli informoitu uudesta maskikäytännöstä ennen vierailua. Jälkikäteen twiitti oli kuitenkin poistettu.

Vieraili verenluovutuskeskuksessa 

Pence vieraii muun muassa verenluovutuskeskuksessa ja jätti kättelyt väliin. Maskittomuudesta nousi kuitenkin kohu, kun uutiskuvat levisivät yleisön nähtäville. CNN:n lähteen mukaan varapresidentin avustajat ovat sanoneet, että heidän olisi pitänyt varmistaa varapresidentin käyttävän maskia, jotta negatiiviselta uutisoinnilta vältyttäisiin.

Jälkikäteen Pence kertoi medialle, ettei pitänyt suojusta, koska hänet on useaan kertaan testattu koronanegatiiviseksi.

– Yhdysvaltain varapresidenttinä minut on testattu koronan varalta rutiinitoimenpitäänä, kuten ympärillänikin olevat henkilöt. Koska minulla ei ole virusta, ajattelin klinikkavierailun olevan hyvä mahdollisuus tutkijoiden ja mahtavan hoitohenkilökunnan kanssa keskusteluun sekä heidän kiittämiseensä, Pence sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat