Mainos

"Varallisuus ei saa muodostua esteeksi ilmastotalkoisiin osallistumiselle" – eriarvoistuminen ja ilmastonmuutos vasemmistoliiton vaaliteemat

Vasemmistoliitto kampanjoi eduskuntavaaleja edeltävinä kuukausina etenkin ilmastonmuutoksen ja eriarvoistumiskehityksen pysäyttämisen puolesta. Puolue julkaisi vaaliohjelmansa keskiviikkona.

Vasemmistoliitto lisäisi sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuutta ja hillitsisi vuokrien nousua kasvukeskuksissa.

–  Eriarvoisuus on yksi suomalaisia tällä hetkellä eniten huolettavista ongelmista. Meidän tavoitteemme on palauttaa suomalaisten usko tulevaisuuteen ja pysäyttää Suomen jakautuminen, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson sanoo puolueen tiedotteessa.

Vanhusten hoitopalveluissa ilmenneisiin laiminlyönteihin puolue vastaisi lisäämällä hoitajien määrää vanhustenhoidossa ja perustaisi vanhusasiainvaltuutetun viran.

Ilmastonmuutoksen osalta vasemmistoliitto muun muassa lisäisi investointeja päästöttömässä joukkoliikenteessä, kuten rautateillä.

–  Kaikilla suomalaisilla ei ole varaa hankkia sähköautoa. Varallisuus ei saa muodostua esteeksi ilmastotalkoisiin osallistumiselle, vaan kaikilla on oltava mahdollisuus osallistua ilmastonmuutoksen hillintään, Andersson sanoo.

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja