Vapa-kalastus ympäristöministeröön?

Vapaa-ajan kalastusta koskevat asiat pitäisi siirtää mahdollisimman nopeasti maa- ja metsätalousministeriön hallinnasta ympäristöministeriön toimialaan kuuluviksi, kuten muissa EU-maissa. Tätä vaatii Suomen vapakalastajien keskusliitto perjantaisessa lausumassaan.

-Kun luonnon hyöty- ja virkistyskäyttö ovat saman ministeriön alaisuudessa, on selvää, että virkistyskäyttö on hyötykäytön rinnalla toisarvoinen asia, moittii järjestö nykykäytäntöä.
-Myös ympäristö- ja luonnonsuojelullinen näkökohta vapaa-ajan kalastuksen asioissa tulisi ympäristöministeriön ohjauksessa luonnonmukaisemmin hoidetuksi, perustelee liitto vaatimustaan.

Keskusliiton mielestä suomalaisen vapaa-ajankalastajan maksamat varat ohjautuvat nykyisen lainsäädännön ansiosta pääosiltaan muuhun kuin kalastojen ja vesistön hoitoon. -Kalastuksenhoitomaksujen ohjautuminen viranomaisasemassa oleville, mutta tulosvastuuttomille kalastusalueille, merkitsee sitä, ettei näiden varojen käytössä ole tarkoituksenmukaisuutta, liitto harmittelee.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat