Mainos

Vapa-kalastus ympäristöministeröön?

Vapaa-ajan kalastusta koskevat asiat pitäisi siirtää mahdollisimman nopeasti maa- ja metsätalousministeriön hallinnasta ympäristöministeriön toimialaan kuuluviksi, kuten muissa EU-maissa. Tätä vaatii Suomen vapakalastajien keskusliitto perjantaisessa lausumassaan.

-Kun luonnon hyöty- ja virkistyskäyttö ovat saman ministeriön alaisuudessa, on selvää, että virkistyskäyttö on hyötykäytön rinnalla toisarvoinen asia, moittii järjestö nykykäytäntöä.
-Myös ympäristö- ja luonnonsuojelullinen näkökohta vapaa-ajan kalastuksen asioissa tulisi ympäristöministeriön ohjauksessa luonnonmukaisemmin hoidetuksi, perustelee liitto vaatimustaan.

Keskusliiton mielestä suomalaisen vapaa-ajankalastajan maksamat varat ohjautuvat nykyisen lainsäädännön ansiosta pääosiltaan muuhun kuin kalastojen ja vesistön hoitoon. -Kalastuksenhoitomaksujen ohjautuminen viranomaisasemassa oleville, mutta tulosvastuuttomille kalastusalueille, merkitsee sitä, ettei näiden varojen käytössä ole tarkoituksenmukaisuutta, liitto harmittelee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.