Mainos

Vantaa: Somalilapset palaavat kouluun

Alkuviikon kestänyt somalilasten koululakko päättyy Vantaalla.

Somalit palaavat opinahjoihinsa huomenna, vahvisti Vantaan kaupungin peruspalvelujohtaja Jaakko Vastamäki illalla.

-Vakuutimme somalivaltuuskunnalle, että kouluhenkilökunta huolehtii oppilaiden turvallisuudesta, kertoo Vastamäki.

Hän on tänään osallistunut somalivaltuuskunnan ja kaupunginjohtaja Erkki Rantalan tapaamiseen. Keskusteluissa pohdittiin suomalaisten ja somalinuorten välisten viimeaikaisten väkivaltaisuuksien syitä.

Yli 50 somalilasta jäi eilen ja tänään pois koulusta Vantaan Hakunilassa. Somaliperheet ovat päättäneet pitää lapset kotona, koska he kokevat olonsa alueella turvattomaksi.

Hakunilan yläasteella on 19 somalioppilasta ja Hakunilanrinteen ala-asteella noin 40. Koulujen rehtoreiden mukaan lähes kaikki heistä jäivät kotiin alkuviikosta.

Somalien ja suomalaisten välisten suhteiden ongelmat roihahtivat koululakkoiluksi viime viikonlopun rajujen väkivaltaisuuksien vuoksi. Kaksi somalinuorukaista ja yksi irakilainen vangittiin tänään Vantaan käräjäoikeudessa. Heitä epäillään todennäköisin syin tapon yrityksistä, jotka poliisin mukaan olivat ilmeisesti kostoiskuja somalinuoren pahoinpitelystä. Iskuissa yhtä suomalaista iskettiin teräaseella ja toisen yli yritettiin ajaa autolla.

Koululakkoiluksi leimahtanut etninen konflikti sai alkunsa perjantaisesta väkivallanteosta, jossa joukko suomalaisnuoria pahoinpiteli 16-vuotiaan somalinuoren. Hänet hakattiin Hakunilan keskustassa, jonka läheisyydessä valtaosa alueen somaleista asuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.