Vanki kiipesi muurin yli karkuun Mikkelissä

Virolaisvanki kiipesi yöllä muurin yli karkuun Mikkelin vankilasta. Mies karkasi vankilaan tänä vuonna rakennetusta uudisosasta, jonka piti olla "murtovarma".

Vuonna 1973 syntynyt Kodar Ragnar kiipesi muurin yli kello 1.10 yöllä. Vanki ei ole aseistautunut eikä erityisen vaarallinen.

Mikkelin vankilan johtaja Eva Vesasta harmittaa erityisesti se, että vanki pääsi karkaamaan vankilan uusimmasta osasta.

– Maaliskuussa rakennetun osan piti olla rakenteiltaan murtovarma, mutta silti vanki on päässyt ikkunan rakenteista läpi, kertoo johtaja Vesanen.

Uusimmassa rakennuksessa ei ollut kaltereita eikä muurissa piikkilankaa siinä kohdalla, mistä mies meni.

– Alamme heti selvittää rakennnusyhtiön kanssa miten karkaaminen oli mahdollista. Luulisin, että ikkunaan hitsataan raudat, sanoo Vesanen.

Vanki oli tutkintavankeudessa. Suomalaisviranomaisten tietojen mukaan hänellä ei ole aiempaa vankilataustaa eikä pitkää rikoshistoriaa.

Vanginvartija näki paon valvontakameroista, mutta pako tapahtui sekunneissa.

– 20 sekuntia kesti vangin pako ikkunasta, ja sen jälkeen hän pääsi muurin tietyistä kohdista kiiveten ja hyppien läpi. Paikalle hälytettiin poliisit koirineen, mutta miestä ei tavoitettu.

Virolaismies on edelleen karkuteillä, eikä hänen liikkeistään ole tietoa. Karatessaan vangilla oli yllään vaalea T-paita ja tummat housut. Vankiin liittyvät havainnot tulee ilmoittaa hätäkeskukseen.

Viimeksi karkasi Volvo-Markkanen 70-luvulla

Mikkelin vankilan johtaja Eva Vesanen kertoo, että vankilasta on edellisen kerran karattu 1970-luvulla.

–Volvo-Markkanen karkasi viimeksi ja silloin harmitti yhtä paljon kuin nyt.

Mikkelin vankila on 60-paikkainen suljettu laitos, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.

"Volvo-Markkanen" eli nykyinen Matti Edholm tuli tunnetuksi rikoksistaan Pohjoismaissa 1960- ja 1980-lukujen välillä. Hänen yleisin rikosmuotonsa oli pankkiryöstö, ja hän varasti usein pakoautokseen Volvon – siitä lempinimi.

Lue myös:

    Uusimmat