Mainos

Vanhasta junaturmasta 1,5 miljoonan euron korvauskiista

VR-Yhtymä hakee oikeudessa lähes 1,5 miljoonan euron liikennevakuutuskorvauksia Iitin Kausalassa tammikuussa 1995 tapahtuneen tasoristeysturman vuoksi.

VR

Junaturma sattui, kun Helsingistä Pietariin matkalla ollut Sibelius-pikajuna törmäsi raiteille juuttuneeseen elementtirekan perävaunuun. Kolme junan viidestä vaunusta suistui raiteilta, ja kahdeksan ihmistä loukkaantui.

VR pitää autonkuljettajaa syypäänä onnettomuuteen ja perää siksi korvauksia vakuutusyhtiö Tapiolalta liikennevakuutuslain perusteella. Vakuutusyhtiö taas katsoo turman johtuneen tasoristeyksen puutteista ja huonosta hoidosta. Autonkuljettaja oli vähän ennen turmaa ylittänyt tasoristeyksen. Hän joutui pysähtymään seuraavaan risteykseen toisen kuorma-auton vuoksi eikä enää sen jälkeen päässyt liikkeelle liukkaaseen ylämäkeen. Yrittäessään saada autoaan liikkeelle hän peruutti ja yritti näin löytää pitävämmän kohdan.

Osapuolet ovat eri mieltä siitä, oliko rekan perävaunu raiteilla jo auton pysähtyessä vaiko vasta peruuttamisen jälkeen, jolloin tasoristeyksen hälyttimet alkoivat varoittaa lähestyvästä junasta ja puomi laskeutui vetoauton päälle. VR katsoo tasoristeyksen olleen normaalissa talvikunnossa. Yhtymä moittii kuljettajaa erityisolosuhteiden edellyttämän huolellisuuden ja varovaisuuden laiminlyönnistä sekä liikennesääntöjen rikkomisesta. Vakuutusyhtiön mielestä liikennesääntöjä ei rikottu, vaan VR laiminlöi oman velvollisuutensa huolehtia tasoristeyksen kunnosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.