Mainos

Vanha ja vaivainen viettää talven etelän lämmössä vakuutuksetta

Moni eläkeläinen ja nuorempikin haaveilee pääsevänsä talvikuukausiksi etelän lämpöön pakoon Suomen pimeyttä ja kylmyyttä. Toive pitkästä reissusta voi tyssätä kuitenkin matkavakuutuksen epäämiseen.

MTV3:n haastattelemista kolmesta vakuutusyhtiöstä yksikään ei myönnä yli kolme kuukautta voimassa olevaa matkavakuutusta yli 70-vuotiaille ilman terveysselvitystä. Vakuutus jää joko kokonaan tai osittain saamatta usein esimerkiksi vakavan pitkäaikaissairauden, esimerkiksi syövän takia. Myös diabetes on joissain tapauksissa estänyt jatkuvan vakuutuksen saamisen.

– Vakuutuksen tarkoitus on korvata matkalla alkavia sairauksia. Ennen matkaa alkaneen sairauden hoitoja ei korvata, pois lukien yllättävät komplikaatiot, jolloin korvataan ensiapuluontoinen hoito. Niissä korvausaika on yleensä enintään viikko, kertoo kehityspäällikkö Tuomas Honkonen Pohjola Vakuutuksesta.

Honkonen muistuttaa, että matkavakuutuksen tarkoituksena ei ole hoidattaa pitkäaikaisia sairauksia ulkomailla.

If Vahinkovakuutuksen ehdoissa täsmennetään, että vakuutus voidaan myöntää rajoitusehdoilla vakuutetun terveydentilan takia. Tällöin vakuutuksessa on eritelty sairaudet ja vammat, joista ei makseta korvauksia.

Pidempi vakuutus kaiken ikäisille vain Ifiltä

Yhtiöistä vain If Vahinkovakuutus myöntää yli 45 vuorokauden määräaikaisia matkustajavakuutuksia kaiken ikäisille, joiden terveysselvitys on kunnossa. Alle 45 vuorokautta kestävien matkojen vakuuttamiseen ei terveysselvitystä tarvita.

– Selvityksen perusteena ovat asiakkaan antamat tiedot, josta selviää kokonaisterveydentila ja onko mahdollinen hoito tasapainossa. Jos niissä on epäselvyyksiä, pyydämme lisätietoja, muun muassa sairaskertomuksen, vastuunvalinnan asiantuntija Katri Hajanne-Kemppinen Ifistä selvittää.

If Vahinkovakuutus vaatii terveysselvityksen myös jatkuvaan matkustajavakuutukseen alle 45 vuorokauden matkoille alle 70-vuotiailta eläkeläisiltä. Kyseistä vakuutusta ei myönnetä Ifillä yli 70-vuotiaille eikä Pohjolassa yli 80-vuotiaille.

Pohjola perää terveysselvitystä kaikilta alle 71-vuotiailta haettaessa matkavakuutusta yli kolmeksi kuukaudeksi. Yli 71-vuotiaat eivät saa kyseisen mittaista matkavakuutusta Pohjolalta lainkaan. Yli 85-vuotiailta Pohjola epää myös alle kolme kuukautta voimassa olevan määräaikaisen matkavakuutuksen, johon tätä nuoremmilta ei kuitenkaan vaadita terveysselvitystä.

Vakituisen asuinpaikan oltava Suomessa

Ensi vuonna Tapiolaan yhdistyvä Lähivakuutus ei vaadi matkavakuutusasioissa lainkaan terveysselvityksiä, mutta sallii yli 74-vuotiaille vain määräaikaisen, 45 vuorokautta voimassa olevan matkavakuutuksen. Tämä vakuutus korvaa vain hoitokulut.

Lähivakuutus voi myöntää 71–74-vuotiaille 90 vuorokauden mittaisen matkavakuutuksen. Tätä nuoremmat voivat yhtiön mukaan hakea korkeintaan 21 kuukautta lisää vakuutusaikaa esimerkiksi työkomennusta varten.

– Vakuutuksen saa Suomesta vain olemalla Kansaneläkelaitoksen piirissä. Suomessa on lisäksi oltava vakituinen asuinpaikka, ja Suomessa olisi oleskeltava vähintään kuusi kuukautta vuodessa. Muuten vaaditaan lisäselvityksiä, taustoittaa Lähivakuutuksen tuotepäällikkö Tarja Keränen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.