Valtteri Bottas oli taas tarjota sokin Lewis Hamiltonille – kovaa puhetta Viaplaylle: "Rata ei sovi autollemme"

Valtteri Bottas onnistui jälleen nousemaan kolmen kärkitallin takaa parhaalle sijalle tällä kertaa Espanjan F1-kisan aika-ajoissa. Alfa Romeo -kuski lähtee seitsemännestä ruudusta sunnuntain kisaan.

Bottas oli läpi aika-ajojen erittäin vahvassa iskussa. Virheetön suoritus jätti lopulta muut keskikastin kuskit kauas taakse. Pieneen virheeseen syyllistynyt Mercedes-kuski Lewis Hamilton piti kuudennen sijansa lopulta vain kymmenyksen erolla.

– Oli tosi tasaista. Ei se ikinä itsestään tule, mutta tämä on nyt meidän automme suorituskyky. Noilla sijoilla me olemme, kun siitä saa kaiken irti, Bottas kommentoi aika-ajoa Viaplayn haastattelussa.

Paalupaikalle ajoi Ferrarin Charles Leclerc, joka kukisti Red Bullin Max Verstappenin kolmella kymmenyksellä. Bottas jäi Ferrarin, Red Bullin ja Mercedes kuskien takana paaluajasta vain 0,8 sekuntia. Kaiken lisäksi Barcelonan pitäisi kuulua Alfa Romeon kohdalla ”huonoihin” ratoihin.

– Ihan hyvä nähdä, koska tähän viikonloppuun tultaessa oli selkeää, ettei tämä rata sovi meidän autollemme niin hyvin kuin esimerkiksi Miami. Silti pystytään taistelemaan ihan hyvistä sijoista, Bottas huomioi.

Kaikki tallit toivat Barcelonaan uusia päivityksiä. Alfa Romeon kohdalla niistä oli Bottaksen mukaan selkeää hyötyä.

– Ihan varmasti montaa sijaa olisi ollut huonompi ilman päivityksiä. Uskon, että esimerkiksi ensi viikolla, kun on rata, joka sopii meille vielä paremmin, nähdään vielä enemmän, Bottas viittasi tulevan viikon Monacon kisaan.

Barcelonassa Bottas lähtee matkaan rinnakkain Haasin Kevin Magnussenin kanssa. Radalla ohittaminen on tunnetusti erittäin vaikeaa, joten lähdössä saavutetuilla tai menetetyillä sijoilla on korostunut merkitys.

Lue myös:

    Uusimmat