Valtteri Bottas oli jo Lewis Hamiltonin edellä – avasi syitä niukalle paalupaikkatappiolle

Mercedes valtasi eturivin Abu Dhabin GP:n aika-ajoissa, kun Lewis Hamilton oli ykkönen ja Valtteri Bottas toinen. Bottas avasi lauantain aika-ajojen jälkeen syitä sille, miksi hän kärsi niukan tappion Hamiltonille paalupaikkataistossa.

​​​​​​​Ylälaidan videolla Abu Dhabin GP:n aika-ajojen kärkikolmikon haastattelut.

Aika-ajojen kolmannen osion viimeisessä vedossa Bottas oli vielä Hamiltonin edellä toisen sektorin jälkeen. Ratkaiseva ero tuli kuitenkin kolmannessa sektorissa, jossa Hamilton piti muita kuskeja pilkkanaan.

– Taisin menettää hieman aikaa mutkissa 17. ja 18. Niitä on niin vaikea saada täydellisesti osumaan, Bottas harmitteli heti aika-ajojen jälkeen.

– Hän (Hamilton) ajoi hyvin ja oli vaikea päihittää hänen aikaansa. Sille oli kyllä sauma, mutta hän teki parempaa työtä omalla kierroksellaan, Bottas jatkoi.

Viime vuonna Bottas oli Abu Dhabin GP:n kuningas. Bottas ajoi lauantaina paalulle, minkä lisäksi hän otti sunnuntaina voiton. Hattutemppu täydentyi vielä kisan nopeimmalla kierroksella.

– Alla oli hyvä tulos viime vuodelta ja tähtäsin tietenkin taas paalulle. Henkilökohtaisesti toinen ruutu ei ollut sitä, mitä tavoittelin. Mutta se, että vaikka varmistimme tallimestaruuden, olimme silti ykkönen ja kakkonen. Se on hyvä juttu, Bottas pyöritteli.

Mercedes-kuskien takaa kisaan lähtevät Ferrari-kuskit, joista Sebastian Vettel oli kolmas ja Kimi Räikkönen neljäs.

Lue myös:

    Uusimmat