Valtteri Bottaksen kisa pilalle varikolla – kummasteli Viaplaylle: "Pitää tutkia, ettei tapahdu uudelleen"

Valtteri Bottaksen F1-kausi alkoi sijoitusten menettämisellä heti Bahrainin GP:n lähdössä. Varikkokäynnillä loppukin kisasta meni pilalle.

Bottas starttasi kauden ensimmäiseen osakilpailuun 16. lähtöruudusta. Hän joutui startin kamppailussa antamaan periksi parin sijan verran. Maalissa hän oli vasta 18:s.

– Oli aika paljon huonoa säkää heti ekasta mutkasta lähtien. Jouduin vähän ”sandwichiin” siinä mutkan keskellä, ja tuli sekä edestä että takaa osumaa. Siinä meni pari sijaa, mikä ei tietenkään auta asiaa, Bottas harmitteli Viaplaylle.

Suurempi ongelma oli 52-sekuntiseksi venynyt varikkokäynti. Vasemman etupyörän kiinnitysmutteri ei istunut paikoilleen.

– Siinä oli vasemman mutterin kanssa joku ongelma. En tiedä tarkalleen, mikä ongelma, mutta jotain mutterihässäkkää siinä oli. Pitää tutkia, mitä tapahtui, ja ettei se tapahdu uudestaan.

Aika-ajovauhdin ongelmat osoittivat, että Sauberilla on vielä paljon tekemistä, mutta ainakin kisalauantai antoi pieniä merkkejä paremmasta.

– Mikä on positiivista, niin tänään mielestäni kisavauhti näytti oikeasti ihan hyvältä. Sen myös näyttää, että tiimikaveri tuli 11:ntenä maaliin. Kyllä meillä on autossa selkeästi enemmän vauhtia kisassa kuin yhdellä kierroksella, Bottas totesi.

Lue myös:

    Uusimmat