Valtteri Bottaksen aika-ajot päättyivät lyhyeen – paalulla tuttu mies

Red Bullin ja formula ykkösten ylivoimainen kärkikuljettaja Max Verstappen varmisti "lauantaituplan" tallinsa kotiradalla Itävallassa, kun hollantilaiskuljettaja nappasi sprinttikilpailun voiton jatkoksi ylivoimaisen paalupaikan sunnuntain kilpailuun.

MM-sarjassa toisena oleva McLarenin Lando Norris otti aika-ajoissa myös eturivin paikan, mutta brittikuskin ero Verstappeniin oli selkeä 0,404 sekuntia. Mercedeksen George Russell oli yli 30 asteen helteessä kolmas ja Ferrarin Carlos Sainz neljäs.

– Yritimme muokata auton säätöjä hieman aamun jälkeen, ja se sujui mainiosti. Rata oli hieman lämpimämpi kuin eilen (perjantaina), joten ajaminen oli hieman haastavampaa, mutta auto tuntui tänään paljon paremmalta, Verstappen sanoi ratahaastattelussa.

Red Bullin ja Verstappenin edellinen paalupaikka oli tullut Imolassa 18. toukokuuta.

– Emme ole hetkeen olleet paalupaikalla, joten tämä on hieno tunne.

Valtteri Bottaksen ja koko Sauber-tallin murheellinen viikonloppu jatkui myös aika-ajossa, sillä suomalaiskuljettaja ja Kiinan Zhou Guanyu jämähtivät avausosioon. Bottas oli 18:s ja Zhou 20:s, joten Sauber-kaksikon sijoitukset olivat tismalleen samat kuin lauantain sprinttikilpailussa.

– Tuntui, että saimme ehkä hieman parannettua auton säätöjä ja balanssi oli vähän parempi, mutta se ei näy tarpeeksi vielä kellossa, Bottas sanoi V Sportin haastattelussa.

F1-kauden 11:s kilpailu alkaa Suomen aikaa sunnuntaina kello 16.


 

Lue myös:

    Uusimmat