Mainos

Valtiolle liki 740 miljoonan osinkotulot

Arvoltaan suurimmat omistukset valtiolla Fortumissa, TeliaSonerassa ja Neste Oilissa.

Valtioyhtiöt ja valtion osakkuusyhtiöt maksavat valtiolle osinkoja viime vuodelta lähes 740 miljoonaa euroa. Eniten osinkoja kertyy Fortumista, TeliaSonerasta ja Rautaruukista.

Valtion yhtiöomistus 2004 -kirjassa julkaistujen valtio-omisteisten yritysten yhteenlaskettu voitto rahoituserien jälkeen oli 5,7 miljardia euroa. Se on lähes kaksinkertainen edellisvuoteen verrattuna.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen piti viime vuotta tuottojen suhteen hyvänä, kun valtion osin omistamien pörssiyhtiöiden osinkotuotto oli 3,7 prosenttia eli hieman parempi kuin pörssiyhtiöiden keskimäärin.

-Valtion osinkotulot ovat kehittyneet suotuisasti, vaikka omistusosuudet ovat pienentyneet, Pekkarinen sanoi Helsingissä.

Arvoltaan suurimmat omistukset valtiolla on Fortumissa, TeliaSonerassa ja Neste Oilissa. Suomen valtio on kaikkiaan omistajana lähes neljässäkymmenessä suomalaisessa yrityksessä. Näistä kolmetoista on pörssiyhtiöitä.

Valtion pörssisalkun arvo on nyt 16 miljardia euroa. Valtio muutti omistajakäyttäytymistään viime vuonna niin, että optioista päätettiin luopua kokonaan valtionyhtiöiden johdon palkitsemisjärjestelmänä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.