Mainos

Valtio palkitsi neljä journalistia elämäntyöstä

Valtion journalistipalkinnot myönnettiin tänä vuonna Jertta Blomstedtille, Yrjö Lautelalle, Eeva Saloselle ja Erkki Teikarille. Tunnustukset pitkästä ja merkittävästä journalistisesta työstä jakoi keskiviikkona kulttuuriministeri Tanja Karpela (kesk.).

Esityksen palkittavista teki toimittajalautakunta, joka koostuu journalistijärjestöjen ja opetusministeriön edustajista. Valtion journalistipalkinto on arvoltaan 8500 euroa, ja se luotiin kahdeksan vuotta sitten korvaamaan lehtimieseläkkeiden vähennystä.

-Nyt palkituilla kullakin on takanaan pitkä ja merkittävä ura. Heidän journalistiset ansionsa ovat kiistattomat, luonnehti ministeri Karpela palkintojenjakotilaisuudessa Helsingissä.

Helsinkiläinen Jertta Blomstedt palkittiin monipulisesta journalistiurasta, joka alkoi Ylioppilaslehden kulttuuritoimittajana 1960-luvulla. Yleisradion kautta aiemmalla nimellään Jertta Roos tunnetuksi tullut toimittaja on työskennellyt myös Me Naiset -lehdessä, Teinilehdessä, Ydin-lehdessä sekä Metallityöväenliiton Ahjo-lehdessä.

Helsinkiläinen Yrjö Lautela tunnetaan Yleisradion Radiouutisten uutistoimittajana. Lautela aloitti Ylellä jo 1967, ja hän on perehtynyt muun muassa kansainväliseen politiikkaan ja ollut kirjeenvaihtajana Wienissä ja Berliinissä.

Eeva Salonen palkittiin ruokakirjoittelun uranuurtajana, sillä hän on työskennellyt Helsingin Sanomien Ruokatorstaissa vuodesta 1971. Salonen on hyödyntänyt lehden sivuilla sataprosenttisesti kotitalousopettajan koulutuksensa, mutta lisännyt tietämyksensä journalistisen taidon, palkintoa perusteltiin.

Porilainen Erkki Teikari jäi viime vuonna eläkkeelle Satakunnan Kansan päätoimittajan paikalta. Palkintolautakunta kiteytti Teikarin 30-vuotisen uran kolmeen asiaan: jatkuvaan työhön kirjoitetun suomen kielen tason parantamiseksi, sananvapauden kaikkinaiseen puolustamiseen sekä ajatukseen yhdistää käytännön toimitustyö sekä journalistinen tiedemaailma.

Lehtimieseläke kymmenelle

Kulttuuriministeriö myönsi tänä vuonna myös ylimääräisen sanomalehtimieseläkkeen kymmenelle ansioituneelle journalistille. Eläkkeen saivat Maija-Liisa Bärlund (Vihti), Anja Harvilahti-Rautonen (Helsinki), Olavi Kaskisuo (Lohja), Marja-Leena Katajisto (Nokia), Raija Lamminen (Vantaa), Tapani Lausti (Malaga/Espanja), Paavo Luokkala (Tampere), Matti Mänttäri (Tampere), Asta Partanen (Kuopio) ja Tutta Runeberg (Tammisaari).

Ylimääräisen sanomalehtimieseläkkeen suuruus on 880 euroa ja se on verollista tuloa. Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon hakijoiden varallisuusasema sekä toimeentulomahdollisuudet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja