Mainos

Valtio myi Suomen Autokatsastuksen

Valtio myy Suomen Autokatsastuksen kokonaan osakeyhtiölle, jossa enemmistöomistajana on suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot.

Valtio aikoo myydä Suomen Autokatsastuksen.

Liikenne- ja viestintäministeriö on allekirjoittanut tänään sopimuksen, jolla se myy Suomen Autokatsastus Oy:n koko osakekannan. Suomen Autokatsastus Oy myytiin perustetulle osakeyhtiölle, jonka enemmistöomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö MB Rahastot.

Kauppahinta on noin 59 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan valtio saa yksityistämiseen liittyvät ylimääräiset osingot huomioiden Suomen Autokatsastus Oy:stä noin 71 miljoonaa euroa.

Lisäksi Suomen Autokatsastus Oy harjoittaa katsastustoimintaa Latviassa, Puolassa ja Venäjällä. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 62,4 miljoonaa euroa ja henkilöstöä yhtiön palveluksessa on yli 1000.

Vuodesta 1968 autokatsastustoimintaa harjoittanut Autorekisterikeskus liikelaitostettiin vuonna 1993 ja yhtiöitettiin 1996.

Liikenne- ja viestintäministeriön alan muita valtionyhtiöitä ovat: Finnair, Suomen Posti, VR-Yhtymä, Yleisradio sekä raskaskonekorjaamo Raskone Oy.

Lisäksi liikenne- ja viestintäministeriö hallitsee valtion osuutta TeliaSonerassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.