Mainos

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto neljälle yritykselle

Kerman Saven, Raumasterin, Polttimo Yhtiöiden sekä Hikinoron menestys perustuu palkitsijoiden mielestä toiminnan korkeaan laatuun ja hyvään henkilöstöön.

Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saivat tänä vuonna Kerman Savi, Raumaster, Polttimo Yhtiöt sekä Hikinoro.

Palkinnot jaettiin Porissa Suomen Yrittäjien valtakunnallisten yrittäjäpäivien yhteydessä. Niitä on myönnetty vuosittain vuodesta 1968 saakka.

Mallasta...


Lahtelainen Polttimo Yhtiöt on elintarvikealalla toimiva perheyritys, joka valmistaa maltaita, mallasuutteita ja -entsyymejä sekä tuorehiivaa. Yhtiö on panostanut pitkäjänteisesti tuotekehitykseen ja kasvanut alallaan myös merkittäväksi kansainväliseksi toimijaksi. Polttimo Yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna noin 81 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on 256. Pääomistajat ovat Harald ja Anne-Louise Relander sekä Henrik Frigren.

Keramiikkaa...


Käyttö- ja koristekeramiikan sekä kaakeliuunien valmistajana tunnetusta Kerman Savesta on määrätietoisella työllä rakennettu merkittävä tuotemerkki. Heinävedellä toimiva yritys työllistää nyt noin 150 henkeä ja teki viime vuonna yli 10 miljoonan euron liikevaihdon. Palkintolautakunta kiitteli erityisesti pääomistaja Ilkka Paateron rohkeutta, innovatiivisuutta ja visiointikykyä, joka on mahdollistanut nopean teknologisen kehityksen perinteisellä käsityöalalla.

Metallia...


Raumalaisen Raumasterin toimiala on tekninen suunnittelu ja metallituotteiden valmistus. Pääomistajat ovat Kauko Einälä, Jouko Mäkilä, Martti Rasilainen, Jukka Ruohola ja Esko Saarela. Työntekijöitä yhtiössä on 105 ja liikevaihto oli viime vuonna lähes 35 miljoonaa euroa. Yhtiö myy materiaalinkäsittelyn järjestelmien kokonaistoimituksia, suunnittelee, ostaa tarvittavat laitteet ja vetää projektit asiakkaan puolesta.

ja kengän pohjia


Jyväskylän maalaiskunnassa toimiva Hikinoro tekee kengän välipohjia, joiden varaan koko kenkä rakennetaan. Sekä tuote että valmistusmenetelmät on itse kehitetty. Kari, Riitta ja Jari Mäkelän sekä Katja-Mäkelä-Dunsmuirin omistama yhtiö on panostanut voimakkaasti myös vientiin, tuotekehitykseen ja henkilökunnan kannustamiseen. Hikinoron liikevaihto oli viime vuonna noin 10 miljoonaa markkaa. Työntekijöitä on 33.

Palkitsijoiden mielestä menestys perustuu toiminnan korkeaan laatuun ja hyvään henkilöstöön.

MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.