Valoilla tunnelmaa puutarhaan

Jouluun on vielä aikaa, mutta juuri nyt on paras aika virittää puutarhaan valosarjat. Ulkona on vielä siedettävän lämmintä eikä pakkanen pure sormia, ja valosarjojen johdot ovat notkeat ja helpot käsitellä. Lisäksi nyt on vuoden pimeimmät illat ja ankea aamuhämärä, kun lumi ei vielä valkaise tienoota. Valot myös loistavat kauniisti luonnon syysvärien keskellä.

Jos piha on suuri, kannattaa valoa olla enemmän. Pieni valaistu kataja häviää suureen pihaan. Perinteiset puistokuusien värilamppusarjat ovat mukavaa vaihtelua pienille ledivaloille. Niitä voi käyttää myös kesäjuhlissa. Pro sarjan lamppuletkoja jossa loistavat suuret värilliset suuret lamput loistavat on saatavana kolmea kokoa. Lamppuja on joko 10, 14 tai 28 kappaletta.

Parvekekukkien ja ruukkuasetelmien sekaan voi punoa valoa loistamaan kasvien seasta. Johtojen piilottaminen on tärkeää, jotta asetelma näyttää kauniilta myös päivällä. Kukkien ja havujen seassa myös värilliset valot ovat hauskoja, kuin pieniä marjoja.

Valoympyrät ovat aivan uusi tuote, jota voi käyttää monella tavalla. Siinä pienet lamppurivistöt ovat roikkumassa pyöreässä vanteessa. Ympyrän voi ripustaa sisään tai ulos. Se on hauska sellaisenaan, mutta sillä voi koristella myös kauniisti vaikka huvimajan vetämällä lamput säteettäisesti keskeltä reunoihin päin. Lamppujohdot ovat 170 cm pitkät ja koko sarjassa on yhteensä 400 lamppua

Pienet tuijat tai pensaat saa kauniisti koristeltua pikkulampuilla, jotka ovat kartionmuotoisessa verkossa. Tällainen valohuppu on halkaisijaltaan neljä metriä helmasta ja sen korkeus on 140cm. Hupun muodon ansiosta lamput tulevat pensaaseen automaattisesti kauniin säännöllisesti. Se vedetään pensaan päälle kuin sukkahousut jalkaan!

Parvekkeen tai pergolan kattoon voi asentaa valoverkon jossa loistaa 170 lamppua kuin tähdet taivaalla.

Jos ei ole pihaa tai parveketta, niin valoja laitetaan sisälle. Sähkö on kuitenkin turvallisempaa kuin elävät kynttilät ja valomato voi loistaa koko vuorokauden. On mukavampaa tulla kotiin, jossa on pieni valo odottamassa kuin aivan pimeään.

Myös sisällä olevat valot kannattaa suunnitella pihaan sopiviksi. Kauniit pulleat sydämet ikkunassa ovat lasia. Sydämen sisällä on pienet lamput ja itse sydän riippuu metalliketjussa.

  • Kuvausten valot
  • Airam Electric Oy
  • Ostopaikkatiedustelut 09-476 600
  • Hanna Sumari
  • T.i.l.a. 11.11.2004

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja