Valmistaudu kevääseen oikein

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Kokosimme yhteen huhtikuun kysytyimmät kauneusasiat. Katso löydätkö avun ongelmaasi.

1. Uudistusta hiuksiin

Hiusvärin ja -mallin päivittäminen on ajankohtaista keväällä. Väreillä on hauska leikkiä, mutta kannattaa muistaa, että vaalentaminen kuluttaa aina hiusta. Meikkitaiteilija Riia Koivisto vinkkaa, että hyvä ja helppo keino vaalentaa hiuksia pikkuhiljaa on tehdä hiuksiin raitoja. "Näin saat luonnollisen ja monisävyisen lookin tukkaasi hellävaraisesti ja helposti. Voit sitten vaalentaa raidoittamalla taas seuraavalla kerralla lisää ja kun teet lisää raitoja, hiuksista tulee kivan sävyiset, kun niissä on paljon erisävyistä vaaleaa mukana," Koivisto kertoo.

2. Tummat silmänaluset piiloon

Tummat silmänaluset voivat olla perinnöllinen vaiva, ja myös epäsäännölliset elämäntavat tummentavat silmänalusia. Silmänympärysvoide on hyvä ottaa käyttöön, oli ongelmaa tai ei, sillä se raikastaa ja pyrkii vaalentamaan tummaa silmänympärysihoa. Toinen apu löytyy peitevoiteesta. Se peittää hyvin tummuuden kasvoilta.

3. Kesäisiä sävyjä huulille

Kesä kolkuttelee jo ovella. Helppo tapa uudistaa meikkipussia, on vaihtaa huulipunan sävyä. Tummahiuksiselle ja kylmän sävyiselle naiselle sopiva kesäsävy on Nivean Volume Shine Ultra Glossy Lipstick 05 Cacao. Myös huulikiillot sopivat kesään. Kokeile vaikkapa Nivean uusia NIVEA Volume Shine Wonder Full -kiiltoja.

4. Vinkit aurinkoon

Aurinkosuojavoiteen käyttäminen on tärkeää ympäri vuoden, joten tarkista, että päivävoiteesi sisältää aurinkosuojan. Varsinainen aurinkovoide tulee ottaa käyttöön auringonottoa ja auringossa oleilemista varten. Meikkitaiteilija Riia Koivisto muistuttaa, että myös aurinkovoiteen alla voi käyttää tarvittaessa kosteusvoidetta tai seerumia. Tuote on tarpeellinen etenkin silloin, jos iho kaipaa lisäkosteutta tai kiinteyttävämpiä ainesosia ihon kunnon ylläpitämiseksi.

5. Säilytä kosmetiikkaa oikein

Kosmetiikka tulee säilyttää kuivassa ja viileässä paikassa, meikkitaiteilija Riia Koivisto kertoo. "Kylpyhuoneessa tuotteet eivät säily niin hyvin, koska ilma siellä on usein kostea ja lämmin. Kun olet avannut voidepurkin, voide säilyy hyvin sen käyttöiän. Jos tuote on avaamaton, sen säilyvyys on pidempi, tuotteesta riippuen noin 1-3 vuotta."

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat