Valmentaja Kangas ei ehtinyt Pitkämäen palkintojenjakoon

Tero Pitkämäen valmentajan Hannu Kankaan pettynyt huudahdus kiiri Osakan MM-kisojen urheilijoiden haastattelutilassa Nagai-stadionilla sen jälkeen, kun hän sai tietää, että keihäänheiton palkintojenjako ehti mennä ilman, että hän ehti nähdä sen.

- Ei voi olla totta. Onko se mennyt?

Kisan jälkeen Pitkämäki oli pitkään valokuvaajien kuvattavana ja sitten dopingtestissä. Koko tuon ajan Kangas tuurasi suojattiaan ja vastasi kotimaisen ja kansainvälisen median kysymyksiin valottaen Pitkämäen menestyksen taustoja. Tuossa hässäkässä mitaliseremonia ehti alkaa ja loppua.

Finaalin aikana Kangas oli kuin tulisilla hiilillä. Hän jännitti yhtä lailla oman suojattinsa Pitkämäen ja kuin Tero Järvenpään ja Teemu Wirkkalan puolesta, joista hän huolehtii Suomen urheiluliiton SUL:n keihäänheiton lajivalmentajana.

- Ei siinä paljon ehtinyt istumaan, Kangas sanoi ja kertoi, että pari vesitippaa ilmaantui silmäkulmaan, kun mestaruus ratkesi.

SUL:n valmennuksen johtaja Jarmo Mäkelä näki Pitkämäen mestaruudella laajempiakin vaikutuksia.

- Kyllä sillä on merkitystä suomalaisten silmässä, ollaanko mitaleilla vai ei. Näiden mitaleiden pohjalta syntyvät ne mielikuvat, jotka ratkaisevat, viedäänkö lapset tämän lajin pariin vai ei, Mäkelä totesi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja