Mainos

Valkoista tunnelmaa

Uuden vuoden kunniaksi vierailemme tänään kodissa, joka on hyvin valkoinen ja kaunis.

Eteisestä näkyy kauniisti olohuoneeseen ja eteinenkin on sisutettu hauskoilla yksityiskohdilla. Vanerilaukku on isomummun peruja, naulakossa roikkuvat vaneriluistimet ja tontut vartioivat kenkien kiillotuslaatikkoa. Pöydällä on pieni rasia postikortteja varten.

Olohuoneen upeassa manttelitakassa loimuaa tuli ja takan reunuksella tuoksuvat valkoiset hyasintit. Olohuone ja ruokasali ovat yhtenäistä tilaa. Valkoinen pehmeä sohva ja rahit on helppo pitää puhtaan valkoisina, koska päälliset ovat irrotettavat. Olohuoneen pöytä on ostettu antiikkikaupasta ja pöydällä on valkoisia kynttilöitä ja koristeita.

Lämpöä beigestä

Seinien väri on pehmeä beige ja se tuo lämpöä puhtaan valkoiseen maailmaan. Puhdas valkoinen on emännän lempiväri. Aikaisemmissa kodeissa oli paljon väriä, mutta nyt valkoinen tuntuu parhaalta. Se rauhoittaa ja antaa silmän levätä.

– Lisäksi se on lapsiperheessä käytännöllinen väri, Hannamari sanoo.

– Kaiken voi pestä kloritella.

Ruokasalin pöytä ja tuolit ovat antiikkia ja maalattu valkoisiksi jo antiikkiliikkeestä ostettaessa. Ruokapöydän valaisin on Pentikin poronsarvikruunu. Pöydän kattamisessa Hannamaria auttaa Wilma, joka on taitava pikku apulainen.

Tv-huone on olohuoneen vieressä. Televisio on kätketty valkoisen kaapin kätköihin ja pöydän virkaa toimittaa isomummun vanha halkolaatikko, joka oli punamullalla maalattu kunnes sai valkoisen käsittelyn Hannamarin pensselistä.

Tilavassa keittiössä kelpaa kokata nelihenkiselle perheelle ja ystävillekin. Niin ja keittiö on myös auki koko vuorokauden! Arkena syödään keittiön pöydän ääressä. Elämän täytyy tuntua juhlalta arkenakin, kun pöydällä on lumivalkeita marenkeja lasikuvun alla. Keittiössä on vanha sivustavedettävä sohva ja kaunis rengin kaappi, jotka ovat isomummun peruja. Tällä paikalla oli aikoinaan hänen hirsistä rakennettu kotinsa.

Prinsessan kammari

Yläkerran aula on valoisaa vaaleaa tilaa, jossa voi katsella televisiota, mutta joka oikeastaan odottaa pikkuisten kasvamista. Tulevaisuudessa tästä tulee varmasti lasten olohuone, jonne voi tuoda kaveritakin viettämään iltaa.

Työhuoneen valkoisuus on huikaiseva. Työpöydän yläpuolella on taulu, jonka kuvana on saman seinän tapettia. Hannamari sanoo että hänen tauluissaan ei saa olla paljoa yksityiskohtia. Hänelle tuotti vaikeuksia kuvitella, mikä kuva sopisi jo hänen skaalassaan kirjavaan tapettiin. Ratkaisu on ilmiömäisen hauska, taulun kuvana on pala seinällä olevaa tapettia.

Tyynyjen tekstit kertovat, että olemme valkoisessa talossa. Vanhempien makuuhuoneessa sävyjä valkoiseen tuovat kellertävä tapetti ja valkoisella kuultomaalattu katto. Kattovalaisin on kirpputorilöytö ja Hannamari miettii mahtaako se olla peräti Tynellin suunnittelema. Samanhenkinen ainakin.

Pikkuisen Eevin huone on suloinen, hän on vasta neljän kuukauden ikäinen prinsessa. Melkein koko huoneen sisutus on kotimaista Pupujussikat -sarjaa.

Neljävuotiaan Wilman huone on prinsessan kammari vailla vertaa. Koukeroinen rautasänky on kuin sadun prinsessan vuode. Hauskat pikkuiset lamput Wilma on saanut mummilta pikkujoululahjaksi. Naulakossa on prinsessan balettipuku ja valkoinen ratsu ja seinätaulussa taasen on totuus kaikista pienistä prinsessoista!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.