Valioliigaseuran omistuskaupassa täyskäännös: "Epävarmat olosuhteet ovat tehneet potentiaalisesta sijoituksesta kaupallisesti kannattamattoman"

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Newcastle ei siirry saudiarabialaisomistukseen. Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salmanin johtama sijoitusrahasto PIF ilmoitti torstaina peruneensa ostotarjouksen seurasta.

–  Newcastlen yhteisöä ja sen jalkapalloseuran merkitystä syvästi kunnioittaen olemme päättäneet vetäytyä Newcastle Unitedin hankkimisesta, sijoitusryhmä kertoi Sky Sportsin mukaan.

–  Nykyiset, maailmanlaajuisesti epävarmat olosuhteet ovat tehneet potentiaalisesta sijoituksesta kaupallisesti kannattamattoman.

Kaupan toteutuminen oli kuukausien ajan jumissa epäselvyyksien takia. BBC kertoi tällä viikolla kaupan viivästyneen siksi, että oli epäselvää, kuka seuraa johtaisi.

Ostotarjous herätti rajua kritiikkiä Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteen takia. Esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Amnesty International ja surmatun saudiarabialaistoimittaja Jamal Khashoggin vaimo tuomitsivat kaupan.

Lue myös:

    Uusimmat