Mainos

Valiokunta ei hiillosta vain jääkiekkoa lätkäpomotapaamisessa

Eduskunnan sivistysvaliokunta haluaa selvyyttä urheilun eettisiin periaatteisiin. Valiokunta kuulee tänään jääkiekkovaikuttajia otteluiden väkivallasta, mutta valiokunnan puheenjohtaja korostaa, ettei tarkoitus ole tarttua vain yhteen lajiin.

– Meidän on saatava kansa liikkumaan, jopa henkemme edestä, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.) viittaa suomalaisten rapistuneeseen kuntoon.

Vahasalo korostaa huippu-urheilijoiden esimerkin vaikutusta nuoriin ja heidän liikuntatottumuksiinsa.

– Huoli on kasvatuksellinen. Mallioppiminen on kaikkein tehokkainta oppimista. Juniorit seuraavat tarkkaan, mitä idolinsa tekevät pelikentillä ja imaisevat opin välittömästi omaan käytäntöön.

Osa jääkiekkovaikuttajista uskoo, että lajiyhteisön pitäisi hoitaa kaukaloväkivallan tapaiset lajin ongelmat sisäisesti. Vahasalon mukaan myös valtion on hyvä olla perillä liikunnan ja urheilun kulttuurista, sillä ne kuuluvat sivistyspoliittisen valiokunnan tehtäväkenttään.

Vahasalo kertoo, että asian käsittely saattaa jäädä päivän tapaamiseen, mutta urheilun ja liikunnan eettisistä periaatteista voidaan antaa myös lausunto opetus- ja kulttuuriministeriölle käsiteltäväksi.

Eduskunnan sivistysvaliokunnan kuultavina ovat tänään Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen, SM-liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskinen ja Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.