Valio lopettaa luomuvoin valmistamisen

Tällä viikolla pakataan viimeiset Valion luomuvoit, sillä yritys lopettaa vuonna 2001 markkinoille tulleen luomuvoin valmistamisen. Syy on yksinkertainen, luomuvoi ei mennyt kaupaksi, kertoo Valion markkinointijohtaja Annikka Hurme. Ainakaan Valiolta ei ole tulossa markkinoille luomuvoin korvaavaa tuotetta.

Luomumarkkinoiden kasvu on jonkin verran hidastunut, Hurme toteaa. Kuluttajien into ja aktiivisuus on vähentynyt, ehkä osaksi turhautumisen takia. Luomutuotteita on kyllä tarjolla, mutta tarjonta ja kuluttajien toiveet eivät välttämättä kohtaa. Yksi luomumarkkinoiden ongelma on, että luomun tuotanto ja kuluttajat eivät asu samalla alueella. Esimerkiksi maitotuotteet ovat lyhyen päiväyksen tuotteita, joiden kiertonopeus kaupassa pitää olla riittävä. Vaikea yhtälö, Hurme toteaa.

Vaikka Valio luopuu luomuvoista, se ei luovu luomusta. Se on osa meitä, Hurme vakuuttaa. Tällä hetkellä Valion valikoimissa on luomuna kevyt- ja rasvatonmaito, piimä, kevytviili, kuohukerma, neljä erilaista jogurttia, emmentaljuusto, appelsiinitäysmehu sekä yksi lastenruoka. Luomutuoteuutuuksia ei ole tulossa ainakaan kevään markkinoille.

(MTV3-Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja