Mainos

Valelääkäriksi epäillyn lääkärinoikeudet poistettiin

Lupa- ja valvontavirasto Valvira on tänään tekemällään päätöksellä poistanut epäillyn valelääkäri Esa Laihon lääkärinoikeudet väliaikaisesti. Asia käsiteltiin terveydenhuollon ammattihenkilöiden valvontalautakunnassa.

Ratkaisu voitiin tehdä vain väliaikaisesti, koska Laiho ei vielä toimittanut selvitystä asiassa, eikä häntä voitu vielä kuulla.

Valvira on myöntänyt Laiholle lääkärinoikeudet vuonna 2003, mutta myöhemmin yliopistosta, jossa Laiho ilmoitti opiskelleensa, saatiin tieto, ettei Laiho ole opiskellut eikä valmistunut lääkäriksi sieltä.

Tieto oikeuksien poistamisesta on kirjattu terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin, Terhikkiin. Terhikki-rekisterin julkinen osio, JulkiTerhikki, päivittyy kerran vuorokaudessa yöaikaan, joten nimi saattaa näkyä siinä vielä huomiseen asti. Päätöstä on kuitenkin noudatettava välittömästi.

Apteekit eivät enää toimita Laihon kirjoittamia lääkereseptejä. Potilaita, joilla on Laihon määräämiä lääkkeitä, pyydetään ottamaan yhteyttä hoitopaikkaansa. Pitkäaikaista, vakituista lääkitystä ei pidä omatoimisesti lopettaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.