Mainos

Lääkäriliitto: Valelääkärin toiminta saattanut aiheuttaa useita kuolemia

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve on pöyristynyt valelääkäri-tapauksesta. Hänen mukaansa valelääkäritoiminnasta epäillyn Esa Laihon toiminta on käsittämättömän itsekästä, joten käräjäoikeuden aamulla antama vangitsemispäätös on ainoa oikea.

– Näyttää aivan ilmeiseltä, että kyseessä on aito valelääkäri. Kyseessä on henkilö, jolla ei ole lääketieteellistä koulutusta, ei lääkärin osaamista ja joka on valehdellut koko tarinansa. Hän ei ollut hyvä eikä pätevä lääkäri - hän ei ollut lääkäri ollenkaan.

Pälven mukaan kyseessä on äärimmäisen vakava tapaus.

– Laiho on aiheuttanut toiminnallaan vakavan uhkan ihmisten terveydelle itsekkäällä toiminnallaan. On vaikea sanoa, mitä kaikkea pahaa hän on ehtinyt saada aikaiseksi. Aivan varmasti vahinkoa on tapahtunut.

Valelääkärinä toiminut Laiho on hoitanut tuhansia potilaita Suomessa. Pälven mukaan on mahdollista, että kaikkia Laihon aiheuttamia vahinkoja ei pystytä koskaan selvittämään.

– Pahimmillaan jokin sairaus on voinut jäädä diagnosoimatta ja hoitamatta, ja se on voinut johtaa potilaan kuolemaan. Myös väärin annettu hoito on voinut nopeuttaa potilaan kuolemaa ilman, että sitä on kukaan vierestä havainnut.

Laiho itse kiistää rikosepäilyt ja väittää olevansa lääkäri.

Katso Johanna Tuurin juttu (Seitsemän uutiset 12.11.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.