Mainos

Väki tyrmistyi THL:n suunnitelmista

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos aloittaa huomenna yt-neuvottelut. Työntekijät ovat tyrmistyneitä, sillä menoleikkaukset voivat viedä työpaikan yli sadalta ihmiseltä. Henkilöstö vastaa yt-neuvotteluihin torstaina ulosmarssilla.

THL aloitti toimintansa vasta tämän vuoden alussa, kun Kansanterveyslaitos ja Stakes yhdistettiin. Tuolloin laki THL:n perustamisesta lupasi, ettei uudistuksella olisi henkilövaikutuksia.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO:n pääluottamusmies Timo Sinervo myöntää, että tieto yt-neuvotteluista tuli yllätyksenä.

- Tiedettiin, että talous ei ole mikään erityisen hyvä. Mutta kyllä se mitä tapahtuu tuli todella yllätyksenä. Meille oli luvattu että fuusiosta ei tule mitään henkilövaikutuksia.

Taustalla on valtion ensi vuoden budjettiin tekemät leikkaukset. Yhteensä THL:n kassaan voi muodostua yli 5,5 miljoonan euron vaje.

THL:n pääjohtaja Pekka Puska on harmissaan leikkausten suuruudesta.

- Niiden suuruus tuli ilman muuta yllätyksenä. Me olimme varautuneet jonkinasteiseen tuottavuussupistukseen, mutta niiden suuruus tuli kyllä yllätyksenä. Samoin kuin eräät budjettisiirrot ja eräät uudet tehtävät ilman vastaavia resursseja.

Työntekijät arvelevat, että THL joutuu maksamaan osittain myös Lääkelaitoksen siirrosta aiheutuvia kuluja.

- Jos nyt esimerkiksi ajatellaan sitä, että nyt on miljoonan verran siirretty tänne entiseen lääkelaitokseen Fimeaan rahaa, niin voi kysyä, että maksetaanko me nyt sitten Lääkelaitoksen alueellistamista, arvioi pääluottamusmies Sinervo.

(MTV3)

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 6.10.2009):

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.