Kesäkeittiössä vieraina keittiömestarit Matti Hirvasoja ja Jouko Leppänen. Saamme herkurkullisia ruokavihjeitä juhannuksen ruokailuun lappilaiseen tapaan.
Väinönputkikeitto
7dl kuumaa kasvislientä
50g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
125g pieneksihakattua väinönputkea
1-2 dl kermaa suolaa, pippuria
Kuumenna liemi kiehumispisteesen. Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä muutama minuutti. Lisää väinönputki ja sekoita hyvin. Kaada kuuma liemi kattilaa samalla sekoittaen. Kypsennä keittoa noin 10 minuuttia ja lisää kuumenettu kerma. Tarjoa keittoa rieskan kera. Halutessasi voit lisätä keittoon esim. poronkieltä tai kylmäsavupaistia.
Täytetyt lohirullat
1,5-2 kg lohifilettä
300g haukifilettä
1 sipuli
150g ryöpättyjä korvasieniä
2 dl kermaa
2 kanamunaa
4 dl valkoviiniä
nippu ruohosipulia ja tilliä
suolaa, mustapippuria
Täyte:
300g puhdistettua haukifileetä
1/2 sipuli