Mainos

Vain kaksi yksityishenkilöä osti sähköauton Suomessa

Sähköautojen osuus Suomen automyynnistä jäi viime vuonna mitättömän pieneksi.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin erityisasiantuntijan Pasi Kilpelän mukaan Suomessa myytiin vain 33 sähköautoa.

Valtaosa vähistä sähköautoista on yritysten ja alan etupiirien omistuksessa. Vain kaksi yksityishenkilöä osti sähköauton. Vuoden lopussa yksityishenkilöiden omistuksessa Suomessa oli viisi sähköautoa, kertoi Kilpelä STT:lle.

Suomessa myydyistä autoista lähes kaikki olivat bensiini- tai dieselkäyttöisiä. Rekisteriin merkittiin hieman yli 126000 uutta henkilöautoa. Kaikkien muiden käyttövoimavaihtoehtojen osuus rekisteröidyistä autoista jäi 0,7 prosenttiin.

Parhaiten kävivät Kilpelän mukaan kaupaksi bensiini-etanoliautot ja bensiini-maakaasuautot. Vuoden lopussa käytössä oli 1 171 bensiini-etanoliautoa ja 506 bensiini-maakaasuautoa.

Hybridiautojen tilastointi on epätäsmällistä. Ne sisältyvät pääosin bensiinikäyttöisiin autoihin. Kilpelä arvioi, että vuoden lopussa käytössä oli karkeasti 4000 hybridiä. Suomen henkilöautokanta oli kokonaisuudessaan lähes kolme miljoonaa autoa.

Suomessa on tällä hetkellä myynnissä viisi erimerkkistä sähköautoa. Mitsubishi i-MIEV electric, Peugeot iOn Active ja Citroen C-Zero Full Electric maksavat noin 32 000 euroa. Nissan Leaf -sähköauto maksaa noin 41 000 euroa. Kallein on Fisker Karma Ecosport, jonka saa omakseen 127 000 eurolla.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja