Mainos

Vailla ranskalaista julkeutta – tällainen on presidentti Hollande

Ranskassa valta vaihtui tänään, kun sosialistien ehdokas Francois Hollande voitti presidentinvaalit. Tappion kärsinyt Nicolas Sarkozy on myöntänyt hävinneensä.

Hollande on ranskalaispoliitikko ja hän oli sosialistipuolue PS:n (Parti Socialisten) pääsihteeri vuosina 1997-2008. MTV3:n Ranskan-kirjeenvaihtaja Helena Petäistön mukaan Hollande on pätevä asiaosaaja.

– Hän on joviaali ja täysin vailla sitä ranskalaista arroganssia, julkeutta. Mutta minkälainen hän on johtajana ja presidenttinä, sitä ei vielä tiedä kukaan. Paitsi lähipiiri on kyllä kertonut, että Hollande oppi vaalikampanjansa aikana jo pomottamaan.

Petäistö kertoo, että Hollande on ympäröinyt itsensä jo parin vuoden ajan maan parhailla talousasiantuntijoilla. Hän on sitoutunut siihen, että Ranskan talous saadaan tasapainoon.

Ranskan uusi presidentti Francois Hollande on ollut rekisteröidyssä avoliitossa PS-puolueen entisen presidenttiehdokkaan, Ségolene Royalin kanssa. Heillä on neljä lasta. Pari kuitenkin erosi kesällä 2007.

Hollanden nykyinen naisystävä on Valérie Trierweiler. Trierweiler on ranskalainen politiikan toimittaja. 47-vuotias Trierweiler on ranskalaisille tuttu televisiosta, sillä hän on juontanut poliittista talkshow'ta eri kanavilla. Hollanden ja Trierweilerin tapailusta kuultiin ensimmäisen kerran vuonna 2007, mutta pari julkisti suhteensa vasta vuonna 2010. Pari ei ole naimisissa. Valériella on entisestä, toisesta avioliitostaan kolme lasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.