Mainos

Vaihteeksi iloisia sääuutisia – alkuviikosta paistaa laajalti aurinko

Uusi viikko alkaa vaihteeksi poutasäässä. Maanantaina tuulet kääntyvät pohjoisen kantille ja Suomeen virtaa viileämpää ja kuivempaa ilmaa.

Sää on kuitenkin edelleen tavanomaista lämpimämpää. Sää on myös tuulista.

Lämpötila on jopa runsaat viisi astetta tavanomaisten lämpötilojen yläpuolella eikä viikon mittaan ole näkyvissä selkeää kylmenemistä, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Tiistaiksi Suomeen vahvistuu korkeapaineen selänne ja sää on laajalti selkeää. Etelässä lämpötila on muutaman asteen plussan puolella, pohjoisessa on pakkasta.

Keskiviikkona vetistä

Keskiviikoksi lännestä saapuu jälleen annos lämmintä ja kosteaa ilmaa. Pilvisyys on koko maassa runsasta ja vesisateita tulee Oulun korkeudelle asti. Lapissa sateet ovat enimmäkseen räntää ja lunta. Lämpötilat kohoavat tiistain lukemista ja ovat plussalla Lappia myöden.

Etelässä lämpötila kohoaa etenkin lounaassa viiden asteen yläpuolelle. Torstaiksi saapuu uusi säärintama sateineen ja lämpimän ilman annoksineen Suomeen. Lämpötila kohoaa jälleen lounaassa viiden ja kymmenen asteen välille. Idässä ja Lapissa sen sijaan lämpötila laskee, Lapissa pakkaselle, jatkaa Salojärvi.

Perjantaina ja lauantaina ei säässä ole suuria muutoksia luvassa, mutta sunnuntaina sää näyttäisi viilenevän jopa koko maassa pakkasen puolelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.