Mainos

Väärän mallinen joulukuusi ja silmäpuoli pukki – toimituksen joulumuistelot

Joulumuistot ovat monesti idyllisiä, mutta mukaan mahtuu myös paljon muunlaisiakin muistoja, aina koomisesta jopa pelottavaan. Tällaisia muistoja joulusta löytyy MTV Uutisten toimituksessa:

– Äiti hääräsi ja hyöri itsensä väsyksiin ja oli marttyyri koko loppujoulun. Martat julkaisivat vasta muutama vuosi sitten kuuluisan joululauseena "Siivoa komerot vain jos aiot viettää joulusi siellä".

– Joulukirkossa minua pelotti koko ajan, joudunko kiirastuleen.  

– Ystäväni lapsuudenkodissa on aina avattu lahjat vuorotellen, yksi kerrallaan. Kopioin hienon tavan aikuisena omaan perheeseeni. Yritämme myös keksiä lahjakorttiin persoonallisen tekstin tyyliin "Äidille jotain ehdottoman tarpeellista, jota et itse ole tajunnut hankkia". 

– Tykkäsin joulukirkosta ja kysyin vanhemmiltani, miksei me käydä täällä useammin. Äiti vastasi, että kirkko on tarkoitettu vähän erityylisille ihmiselle. Pohdin pitkään, minkälaisia ne erityyliset ihmiset ovat. Vasta myöhemmin ymmärsin, etteivät vanhempani ole kovin uskonnollisia.

– Joulujuhlassa ja Lucian päivänä pääroolit varattiin aina vaaleakutrisille sieville tytöille. Tummilla tai ohuthiuksisilla ei ollut mitään jakoa.

– Äiti teki aina lipeäkalaa ja vaaleaa paksua kastiketta. Inhosin jo pelkkää hajua. Nyt omat lapseni kyselevät, minkä näköistä tai makuista lipeäkala on, mutta syökööt sittä sitten omissa kodeissaan. Minun talooni lipeäkala ei koskaan ui.

– Ankeilu ahdistaa. "Varpunen jouluaamuna" on rankimmasta päästä. Miksi jouluna ja joulusta pitää tulla paha mieli?

–Joulupukin salaisuus paljastui minulle, kun pukin sylissä ollessani kiskaisin vahingossa pukin parran pois. "Mitä sinä siellä teet?", ihmettelin sitten kovaan ääneen pukin parran alta paljastuneelle naapurin papalle.

– Kuusi haettiin lapsuudessani aina omasta metsästä isän kanssa. Kun riemuissani löysin mielestäni hyvän, isä tuli paikalle ja ilmoitti lakonisesti: "Ei voi kaataa, on liian aukealla paikalla".

– Alle nelivuotias poika kysyi äidiltään, eihän saa valehdella. Ei saanut. Sen jälkeen suoraan pukkikysymykseen äiti ei voinut vastata kuin rehellisesti: joulupukki on satuolento. Pojalle ei jäänyt traumaa pukin liian varhaisesta poismenosta. Nyt aikuisena poika selittää yllättävää kysymyksenasettelukykyään sillä, että pukin naamarin toinen lasisilmä oli pudonnut eli hahmo ei ollut uskottava.

– Kuusi oli lapsuudessani aina väärän mallinen. Mitä tahansa isä toi, äiti haukkui sen.

– Mitä ihmettä varastossani tapahtuu kesän aikana, kun viime maaliskuussa sinne viemäni jouluvalot eivät taaskaan toimi? Epäilen, että Korvatunturilla tai Kiinassa asennetaan salainen ajastin jouluvaloihin, jotta ne sammuvat lopullisesti aina kesän aikana.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.